Het loon van...
Vorige

1 van 759

Volgende

Hoeveel verdient de grote baas van Volkswagen?

25 april 2018
Volkswagen komt uit een dal geklauterd. Met de sjoemeljaren achter zich en ex-Porsche-baas Matthias Müller aan het roer, gaat het het bedrijf weer voor de wind en daar hoort een opslag bij voor de topman.
Matthias Müller, ceo Volkswagen

Matthias Müller stapte van dochteronderneming Porsche over naar Volkswagen om het bedrijf door de strubbelingen van Dieselgate te leiden. Hij volgde er Martin Winterkorn op die na het schandaal zichzelf de deur wees. Geen benijdenswaardige taak, met de reputatie van het bedrijf in de grond geboord en miljarden aan kosten en compensaties aan hun been.

Carrière

Müller heeft zich al vaker bewezen. Zo kwam hij in 1984 bij Audi terecht als junior IT-manager met een vooropleiding als IT’er en gereedschapsmaker. Zijn carrière kwam in een stroomversnelling toen hij in 2003 productmanager werd bij Audi, wat hij ook bleef tot 2007. In 2010 kon hij aan de slag als hoofd van Porsche, toen Volkswagen het bedrijf succesvol kon overnemen.

Als topman bij Porsche had hij zichzelf vooropgesteld om van 96.000 verkochte wagens naar 200.000 te gaan. Een ambitieus plan. Met 190.000 verkochte wagens heeft hij maar op een haar na zijn doel gemist, maar laat het ons toch een succes noemen.

Verloning

Aan het hoofd van Volkswagen boekt hij nu eveneens recordwinsten door in te zetten op elektrische voertuigen. Vorig jaar verdiende hij maar liefst 10,14 miljoen euro. Het jaar ervoor was dat nog 40% minder.

Bij de andere leden van de raad van bestuur ging het loon ook omhoog, maar wel maar met 27%. Hun verloning heeft dan ook een plafond van 5,5 miljoen euro.

Er komt dan toch iemand sterker uit dieselgate...

(sjv) - Bron: Auto55.be  

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook