Vorige

1 van 719

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig loopbaancoach / trainer: tussen 2.000 en 3.000 euro netto

Hoeveel is ‘s werelds jongste miljardair waard?

6 juni 2017
Terwijl de meeste twintigers amper een volle maand rondkomen, is de 20-jarige Alexandra Andresen de jongste miljardair ter wereld. De jonge Noorse is zot van paarden en maar liefst 1,17 miljard dollar waard.

Voor een gewone twintiger zijn een paar duizenden euro’s ontzettend veel geld. Je moet al de loterij winnen om op zo’n jonge leeftijd een mooi spaarpotje te hebben. Tenzij je natuurlijk, zoals de 20-jarige Alexandra Gamlemshaug Andresen, een vader hebt die miljarden verdient met z’n bedrijf.

Johan Andresen was jarenlang hoofd van het bekend tabaksmerk Tiedemanns. Hij verkocht het familiebedrijf in 2005 voor een half miljard dollar. Twee jaar laten gaf hij zijn twee dochters, Alexandra en Katharina, elk een aandeel van 42% in zijn huidig bedrijf Ferd, dat geld verdient via hedgefondsen.

Luxeleven

Maar wat doe je met zoveel geld op zo’n jonge leeftijd? Alexandra, die op 23 juli 1996 geboren werd in Oslo, leerde als klein meisje al paardrijden en is nog steeds helemaal weg van paarden. Ze maakte van haar passie dan ook haar beroep. Ze is professioneel dressuurruiter en behaalde op verschillende kampioenschappen een podiumplaats.

Naast haar liefde voor paarden, leidt ze een leven zoals dat van de grootste sterren. Van reizen naar exotische oorden en glamoureuze nachtjes uit, tot de duurste schoenen, jurken en handtassen. Op haar Instagramaccount postte ze zelfs een foto van een van haar vakanties, waarop ze haar volgende reis al aan het plannen was.

Bescheiden vrouw

Hoewel de verleiding om naast je schoenen te lopen waarschijnlijk groot is als jonge miljardair, blijft Alexandra bescheiden. Zo kocht ze tot voor kort alleen maar tweedehandsauto’s.

Ondanks dat ze de rest van haar leven eigenlijk niet hoeft te werken, zijn haar ambities groot. In een interview op Ferds website zegt ze dat ze haar miljardenerfenis écht wil verdienen, door het familiebedrijf nog succesvoller te maken. En ook met haar paarden heeft ze grootse plannen. De eerste plaats op de Olympische Spelen is een droom waarvoor ze elke dag traint.

(dt/em) - Foto’s: © Alexandra Andresen (Instagram) / Frédéric Boudin 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15156 andere jobs