Het loon van...
Vorige

1 van 868

Volgende
Volgend artikel:

7 creatieve beroepen met een mooi salaris

Het loon van een pro accountmanager bij BREEX: tot 3.000 euro netto

Pro accountmanager Morgane
We vroegen aan Morgane (23) hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt...

Morgane (23)

  • Beroep: pro accountmanager bij BREEX
  • Studies: Rechten (bachelor)
  • Privé situatie: wettelijk samenwonend
  • Netto maandloon: 2.400 tot 3.000 euro
  • Extralegale voordelen: commissie, bedrijfswagen, gsm met abonnement, laptop, consumptie- en ecocheques

Wat doe je als job?

BREEX vergroot de online en offline zichtbaarheid van allerhande bedrijven. Dat kan een kleine onderneming zijn, maar evengoed een grote kmo. Wat ik als pro accountmanager doe? Pure sales. Samen met de klant kijk ik hoe ze het best de stap zetten naar digitale marketing. Dat kan met een eigen website of webshop, laadpalen of een eigen facturatieprogramma.”

Iets voor jou? Deze bedrijven zijn op zoek naar een (m/v) accountmanager...

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

“Eerder toevallig! Na mijn studies in 2020 ging ik aan de slag als recruiter bij een uitzendbureau. Daar zocht ik elke dag naar vacatures voor de kandidaten die ik screende. Op een dag botste ik op de vacature van accountmanager. Het leek me zo’n uitdagende job, dat ik er zelf voor solliciteerde. Nog geen week later was ik al aangenomen.”

Doe je je job graag?

“Absoluut! Mijn klanten zitten voornamelijk in West-Vlaanderen, waardoor ik dikwijls op de baan ben. Die momenten in de auto vind ik heerlijk! Ook het contact met de klanten is fijn. Om nog maar te zwijgen over BREEX zelf. Het is een ongelooflijk goede werkgever, met een heel aangename sfeer. Ik zou het niet meer kunnen missen.”

In de kijker: De job en het loon van een accountmanager

Wat vind je van je loon?

“Voor mijn leeftijd mag ik zeker niet klagen. Als recruiter had ik de helft.”

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Ik heb de vraag al een keer gekregen. Ik had met een klant in de lobby van een hotel afgesproken, waar ik mijn verkooppraatje deed. Een andere man had alles gehoord en sprak me achteraf aan. Hij zei dat hij onder de indruk was en wilde me zelfs een baan geven, voor een hoger loon. Maar… ik heb vriendelijk bedankt. Ik zit goed bij BREEX.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

Hoeveel uren werk je per week?

“Het is geen 9-to-5-job… Zelfstandigen uit de bouwsector kunnen overdag vaak niet afspreken, waardoor ik ’s avonds ook nog naar West-Vlaanderen moet rijden.”

Spaar je?

“Toch wel. Zelfs nu mijn vriend en ik een huis hebben gekocht, kan ik nog altijd elke maand zo’n 1.000 euro aan de kant zetten.”

Kostbare tip: Zo zorg jij dat je elke maand kan sparen

Denk je aan je pensioen?

“Ja hoor. Toen ik mijn middelbaar diploma op zak had, ben ik meteen begonnen met pensioensparen. Ik heb altijd studentenjobs gedaan waardoor dat kon.”

Wat is je grootste kost?

“De bouw van ons huis, zonder enige twijfel.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Aan een dure reis. Als ik op vakantie ga, ben ik al blij dat ik er even tussenuit kan zijn. Dat hoeft niet in het chicste hotel. Als ik een zwembad en de zee heb, ben ik al content.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Aan een goed restaurant. Mijn vriend en ik eten ontzettend graag, dus dat mag gerust wat meer kosten. (lacht) En net als elke vrouw: aan kleren, schoenen en make-up!”

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Het eerste dat ik zou doen, is mijn huis én dat van mijn ouders afbetalen. Dan hoeven zij zich daar al geen zorgen meer over te maken. Verder zou ik de dichte familie een zakcentje toestoppen en een mooie som schenken aan een goed doel. Hoewel ik niet graag geld geef aan een dure reis, zou ik mezelf dan wél een extraatje gunnen. (lacht) Wat er dan nog over is, zou ik investeren in vastgoed en aandelen. Zo brengt het hopelijk ook nog iets op.”

(dt/em)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

5 september 2022
Anderen bekeken ook