Het loon van...
Vorige

1 van 759

Volgende

Het loon van een pizzabaas: 3.000 euro netto

4 oktober 2012
We vroegen Samir Aberkane (30) uit Mechelen hoeveel hij verdient ...
Samir Aberkane Samir Aberkane (30), Mechelen
  • Beroep: eigenaar Kingslize Pizza in Mechelen
  • Privé: getrouwd, 1 zoon
  • Brutoloon: minstens 5.000 euro
  • Nettoloon: 3.000 euro
  • Extra's: /

Wat doe je voor job?

Vijf jaar geleden heb ik Kingslize Pizza opgericht, een bestel- en afhaalservice van pizza’s. We zijn in Mechelen begonnen met 3 mensen, een telefoon en pen en papier. Vandaag heb ik een dertigtal mensen in dienst, hebben we ook een vestiging in Lier en we openen er binnenkort eentje in Antwerpen. Ik sta zelf niet meer in de keuken, maar leid alles achter de schermen in goede banen: de contacten met de leveranciers en toekomstige franchisenemers, de aankoop van nieuwe scooters, …

Doe je je job graag?

Ik leef voor pizza. (lacht) Een pizzadoos opendoen, is zoals het uitpakken van een cadeautje. Vanuit die gedachte vertrekken we. We werken met exclusieve, stijlvolle pizzadozen die ook op een vergadering op het werk niet misstaan. Ik denk dat we meer dan geslaagd zijn in ons opzet. Dat onze klanten blijven bestellen, is het beste bewijs.

Hoeveel uren werk je per week?

Minstens 12 uur per dag. Ik ben constant met de zaak bezig. We zijn elke dag open, het hele jaar door. Langer dan 4 dagen ga ik niet op vakantie. Het is keihard werken, maar dat is een keuze die ik gemaakt heb. Liever dit, dan in de fabriek te gaan werken.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben er blij mee, maar ik ga voor meer.

Spaar je?

Nee. Alles wat ik verdien, gaat weer naar de zaak. Ik zet nooit iets op de bank. Mijn geld is constant aan het rollen, maar ik weet: als ik investeer, krijg ik er het dubbele voor terug. Anders investeer ik niet.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef vooral geld uit aan de zaak, weinig aan mezelf. Ik steun ook enkele liefdadigheidsprojecten en zet me in voor kansarmen uit Mechelen.

Let je meer op je centen door de crisis?

Neen. Het woord ‘crisis’ wordt nogal snel in de mond genomen. De loonkost is hoog in België, maar in crisis, daar geloof ik niet in.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Mijn droom is om Kingslize Pizza uit te breiden over Europa tot een echte franchiseonderneming. We zijn nu plannen aan het maken om nog meer vestigingen te openen in België, Nederland en Frankrijk. Het zijn niet zomaar dromen, maar haalbare businessplannen.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook