Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een medewerkster op het Autosalon: 1.525 euro netto

Wij vroegen aan Julie (26) uit Antwerpen hoeveel zij verdient op het Autosalon ...
Julie, medewerkster op het Autosalon Julie (26), Antwerpen
  • Beroep: informante elektrische wagens Renault
  • Loon: 11,5 euro bruto per uur, ongeveer 1.525 euro netto (voor 10 dagen)
  • Extra's: 25 euro per dag verplaatsingsvergoeding

Wat doe je voor job?

Ik ben informante van de elektrische wagens van Renault op het Autosalon. Ik verwelkom de mensen op de stand in het Nederlands of Frans en leg de basis van de auto uit: wat kan hij, hoeveel kilometers kan je doen met één oplaadbeurt enzovoort. Kortom, ik zoek eerst uit of een elektrische wagen iets voor de klant is. Veel mensen hebben schrik om hun vrijheid op te geven, maar 80 % van de mensen doet dagelijks minder dan 60 kilometer woon-werkverkeer, dat kan perfect met een elektrische wagen. Verder beantwoord ik vragen, deel brochures uit en prijs testritten aan.

Doe je je job graag?

Ik heb op mijn ‘normale’ job verlof genomen om op het Autosalon te kunnen staan. Dat doe ik nu al 4 jaar, ik word geplaatst via een hostessenbureau. Het is al het derde jaar dat ik werk voor de elektrische wagens, ik heb dat speciaal gevraagd omdat het me heel erg interesseert. Ik wil die evolutie op de voet volgen en ben ervan overtuigd dat die groene technologie de toekomst is. Een elektrische wagen schrikt veel mensen op het eerste zicht af, maar ik heb er al heel wat overtuigd van het tegendeel.

Hoeveel verdien je op het Autosalon?

11,5 euro bruto per uur. Na 20 uur en op zondag word ik betaald aan 150 % (17,25 euro/uur). Vorig jaar heb ik netto 1.525 euro verdiend. Op 10 dagen, dat is niet slecht hé. Ik klop wel heel wat uren: elke dag 10 uur, en op de nocturne 13 uur.

Wat doe je als 'normale' job?

Zondag eindigt het Autosalon. Maandag neem ik nog een dag verlof, en dan begin ik terug aan m’n gewone job: commercieel bediende bij een papierbedrijf. Ik volg er de bestellingen van groothandelklanten van a tot z op: onderhandelen over de prijzen, offertes maken, levertermijnen afspreken en problemen oplossen. Een heel commerciële job dus, zo heb ik het graag.

Wat is je grootste kost?

Mijn nagels stylen. (lacht) Dat is meer dan een hobby. Om de twee weken doe ik dat, en elke keer met een fantasietje. Voor de rest geef ik niet te veel geld uit.

Spaar je?

Ja, om op reis te kunnen gaan. Dat doe ik 4 keer per jaar. Vorig jaar ben ik naar Zuid-Amerika geweest en elk jaar ga ik skiën. Ik ga altijd ook eens naar Berlijn, want ik heb daar nog gewoond.

Waar droom je van?

Een hostel voor backpackers starten in het buitenland. Ik heb een Zuid-Amerikaanse vriend, in december gaan we al eens een eerste keer op zoek naar een terrein. Als we een geschikte locatie vinden, kopen we het. Eerst willen we er een camping opzetten, eenmaal dat draait plaatsen we de eerste houten cabines. Zo bouwen we het stap per stap uit naar een hostel met paarden, een kinderboerderij … Ja, ik zie het al echt voor me!

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

13 mei 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook