Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een IT network engineer: 3.075 euro

We vroegen aan Laurens (28) uit Heist-op-den-Berg hoeveel hij verdient.

Laurens Thijs (28) uit Heist-op-den-Berg

  • Beroep: IT network engineer
  • Studies: Bachelor Toegepaste Informatica
  • Privé: Samenwonend en twee kinderen
  • Bruto maandloon: 3.075 euro (inclusief wachtvergoeding)
  • Netto maandloon: 1.880 euro
  • Extralegale voordelen: wagen met tankkaart, gsm-abonnement, internetvergoeding, maaltijdcheques, ecocheques, hospitalisatieverzekering

Wat doe je als job?

Ik verzorg de installatie en het onderhoud van IT-netwerkinfrastructuren bij bedrijven. Denk bij zo’n infrastructuren bijvoorbeeld aan firewalls, switches en VPN-toegangen. Ofwel werk ik vanop kantoor, ofwel ga ik tot bij de klant zelf om daar eventuele problemen op te lossen.

Doe je je job graag?

Ik vind mijn job geweldig, want ik heb de vrijheid om dingen op mijn eigen manier aan te pakken. Er zijn natuurlijk wel enkele algemene dingen om rekening mee te houden, maar ik hang niet vast aan ellelange procedures. Ik kan mijn eigen inzicht en kennis gebruiken om een oplossing voor een bepaald probleem te vinden. Daarnaast vind ik een aangename werksfeer erg belangrijk. Ik heb hele leuke collega’s die me telkens weer steunen en helpen. Dat we zo’n goede band hebben, is deels te danken aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. Zo zijn we al eens een avondje gaan bowlen en hebben we zelfs ooit een initiatie duiken gekregen.

Wat vind je van je loon?

Ik kom toe met mijn loon, dus ik ben best tevreden. Ik ken het marktconform loon niet echt, maar ik merk wel dat mijn totaalpakket overeenstemt met dat van anderen die hetzelfde diploma hebben. De vele extralegale voordelen vind ik een echte meerwaarde.

Hoeveel uren werk je per week?

Officieel werk ik 39 uur per week. Soms komt daar een wachtdienst bij; dan moet ik stand-by staan om problemen na de kantooruren op te lossen. Daarom heb ik veel avond- en weekendwerk, want servers kunnen op elk moment van de dag uitvallen. Gelukkig kan ik die overuren (en de verplichte wachtdiensten) recupereren in de vorm van verlofdagen.

Spaar je?

Ik spaar ongeveer €500 per maand, voornamelijk voor de verbouwingen aan ons huis. Ook spaar ik het maximumbedrag voor mijn pensioen.

Wat is je grootste kost?

We moet nog 16 jaar lang de lening van ons huis afbetalen. Daarnaast zorgen de onverwachte dingen die tijdens het dagelijkse leven al eens stuk gaan soms voor onvoorziene kosten.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Er is niets specifieks waar ik nooit eens wat meer geld zou kunnen uitgeven, maar ik kies er wel bewust voor om vaker tweedehandsspullen te kopen. Uiteraard staat er bij ons thuis ook wel iets van IKEA of kopen we ook weleens een duurder product, maar daar wordt niet mee overdreven.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Alles wat met muziek te maken heeft, creëert een gat in mijn hand. Ik word oprecht gelukkig van een concert of een nieuwe lp. Daarnaast geef ik liever wat meer geld uit om milieubewustere keuzes te maken. Als het, bijvoorbeeld, gaat om groene energie of bio-afbreekbare spullen, dan kijk ik wat minder naar de prijs en meer naar de gunstige impact op het milieu.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Eerst zou ik ons huis in een keer helemaal verbouwen. Daarna zou ik wat van de wereld willen zien. Op reis gaan naar een ver land als Nieuw-Zeeland lijkt me leuk. Ook zou ik eens goed feesten met familie en vrienden. Alles wat dan nog overschiet, zou ik aan een goed doel geven. Zelf hoef ik geen overdaad aan luxe of zoveel geld dat je niet meer moet werken, want dan ga je slabakken in het leven.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

15 januari 2019
  • Jobs voor network engineer
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook