Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een helpdesk-assistent bij USG People: zo’n 1.450 euro netto

We vroegen Konstantinos Papageorgiou (28) uit Schoten hoeveel hij verdient …
Konstantinos Papageorgiou Konstantinos Papageorgiou (28), Schoten
  • Beroep: Applictions Helpdesk Assistant bij USG People
  • Privé: Samenwonend
  • Brutoloon: 2.252 euro
  • Nettoloon: ongeveer 1.450 euro
  • Extra's: maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering, fietsvergoeding en een laptop

Wat doe je voor job?

Ik werk voor USG People, een internationaal detacheringsbedrijf dat in tien Europese landen actief is op het gebied van uitzending, detachering en HR-diensten. Op mijn visitekaartje staat ‘Applications Helpdesk Assistant’. Dat houdt in dat ik allerlei problemen met betrekking tot front-office- en back-office-applicaties probeer op te lossen voor onze uitzendconsulenten. Dat zijn bijvoorbeeld programma’s om uitzendkrachten in te schrijven, contracten op te maken, vacatures te beheren enzovoorts. Daarnaast help ik soms ook met Office-toepassingen.

Af en toe geef ik ook trainingen en opleidingen aan nieuwe uitzendconsulenten over bepaalde applicaties zodat ze snel met de nodige programma’s aan de slag kunnen.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job meestal wel graag. Het leunt niet helemaal aan bij mijn opleiding sociaal-agogisch werk maar de leuke collega’s maken veel goed. De grootste uitdaging is om alle applicaties zelf binnen de kortste tijd onder de knie te krijgen. Het is op de helpdesk de bedoeling dat je jezelf omschoolt tot een superuser in alle programma’s.

Volgens mij zijn er wel doorgroeimogelijkheden binnen USG People. Ik werk hier echter nog maar een jaar. Mijn ervaring is beperkt waardoor ik nu nog geen zicht heb op groeikansen.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 40 uren per week. Dat levert jaarlijks 20 verlofdagen en 12 ADV-dagen op.

Ben je tevreden over je salaris?

Tijdens mijn sollicatiegesprek heb ik niet onderhandeld over het salaris. Ik kwam uit de sociale sector en daar had ik altijd met barema’s te maken. Bovendien was ik erg blij om voor USG People te kunnen beginnnen na twee maanden werkloosheid.

Ik ben behoorlijk tevreden over mijn loon, maar het mag natuurlijk altijd ietsjes meer zijn. Het is soms erg hectisch op de helpdeskafdeling en dat levert behoorlijk wat werkdruk. In verhouding met de hoeveelheid kennis die we op korte tijd moeten vergaren en de stress tijdens piekmomenten, zou er maandelijks wel wat extra naar mijn rekening mogen vloeien.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

Onze hypothecaire lening en alle andere huishoudelijke onkosten vormen de grote slokop.

Hoe ga je om met de crisis?

Mijn vriendin en ik zijn nooit echt big spenders geweest. Niet voor de crisis en ook niet tijdens. We hebben dan ook nooit speciale crisismaatregelen overwogen.

Waar kun je echt geen geld aan geven?

Ik hou niet zo van shoppen. Nieuwe kledij of schoenen kopen als de oude nog niet versleten zijn, vind ik zonde. Ik geef liever geld uit aan leuke gadgets!

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ons huis zou een grondige opknapbeurt krijgen en wellicht klop ik daarna een ‘TE HUUR’-bordje in de grond. Ik zou voor mezelf een groter stekje zoeken. Aangezien we allebei wel van Schoten houden, denk ik dat we het liefst in de buurt zouden blijven wonen. Mijn broers en zus zouden ook een deel van de koek krijgen. Stoppen met werken? Nee, dat denk ik niet. Maar misschien ga ik dan wel op zoek naar een halftime job zodat er meer tijd overblijft voor hobbies en andere leuke dingen.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

18 juni 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook