Het loon van...
Vorige

1 van 860

Volgende

Het loon van een group leader mechanical development bij een technologiereus: 9.725 euro bruto

teamleader mechanical development
We vroegen een group leader mechanical development hoeveel hij verdient en wat zijn job precies inhoudt…
  • Beroep: group leader mechanical development bij een technologiereus
  • Studies: Industrieel ingenieur
  • Privésituatie: gehuwd
  • Bruto maandloon: 9.724,83 euro
  • Netto maandloon: 5.703,82 euro
  • Extralegale voordelen: Laptop, gsm, pensioenplan, reisvergoeding, een bonus van 20% en representatiekosten

Wat doe je als job?

“Heel simpel uitgelegd: als group leader bij een Nederlandse technologiereus heb ik zevenentwintig ingenieurs onder mijn vleugels. Dat op de afdeling development.”

Hoe ben je in deze sector terechtgekomen?

“Als kind wilde ik altijd uitvinder worden. (lacht) Het verbaasde niemand dat ik enkel keek naar bedrijven die sterk inzetten op innovatie. Al was het niet echt de bedoeling om als leidinggevende aan de slag te gaan. Hoe ik in Nederland beland ben? Ik wilde dichter bij huis werken en – toeval of niet – op een gegeven moment kreeg ik een kans om bij de Nederlandse technologiereus te beginnen. Op twee dagen tijd was het beklonken.”

Iets voor jou? Check de actuele vacatures in mechanical development

Doe je je job graag?

“Absoluut, maar wat ik ook belangrijk vind, is de bedrijfscultuur en de plek. En nu ben ik écht wel met mijn gat in de boter gevallen.”

Wat vind je van je loon?

“Ik vind het prima zo.”

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

“Nee, zeker niet.”

Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk je loon met dat van anderen dankzij het Jobat Salariskompas

Hoeveel uren werk je per week?

“Tussen veertig en vijfenveertig uur. Soms kan dat wat meer zijn, maar dat probeer ik te vermijden. Mijn motto: met zo min mogelijk inspanning zoveel mogelijk bereiken. Aan treuzelen heb ik echt een hekel.”

Spaar je?

“Ja. Elke maand zet ik wel een bedrag opzij, maar dat wisselt altijd.”

Denk je aan je pensioen?

“Uiteraard. We proberen met een gezonde mix van aandelen, immobiliën en spaargeld een appeltje voor de dorst te creëren.”

Wat is je grootste kost?

“Restaurantbezoekjes.”

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

“Commerciële liefdadigheid.”

Waar geef je met plezier geld aan uit?

“Rond ons zien we jammer genoeg nog veel verdoken miserie. Mijn hart breekt als een kind met een lege boterhammendoos naar school moet. Daar proberen we als gezin iets tegen te doen. Ook Child Focus dragen we een warm hart toe. Als papa van drie kan ik alleen maar dankbaar zijn voor wat die organisatie allemaal doet.”

“Elk jaar proberen we ook een gezin dat pech heeft gehad – want het kan héél snel mislopen – een financieel duwtje in de rug te geven. Geld dat we niét terug willen. Niet na een jaar, niet na twintig jaar. Ongelooflijk tot wat dat kan leiden.”

Wat zou je doen als je de lotto won?

“Die kans is … onbestaande. Tijdens mijn legerdienst heb ik met eigen ogen gezien wat geld kan doen met een mens. Moest het toch per ongeluk gebeuren, dan geef ik het integraal aan armoede-organisaties in de buurt.”

(dt/em)

Wil je zelf graag (anoniem) getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk - al of niet anoniem - interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig. Omwille van privacy werd de naam van bovenstaande getuige niet genoemd. De gebruikte afbeelding is een algemeen stockbeeld.

11 februari 2022
Anderen bekeken ook