Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een Directeur Rekrutering & Selectie: 2.500 euro netto

We vroegen Stephanie De Wulf (34) uit Asse hoeveel zij verdient...
Stephanie De Wulf (34), Asse
  • Studies: Licentiaat Handelswetenschappen (HRM), Lerarenopleiding, ManaMa in Sociaal Recht en Arbeids- en Organisatiepsychologie
  • Beroep: Directeur Rekrutering & Selectie bij de Vlaamse overheid
  • Privé: Samenwonend, 1 dochtertje en zwanger van een zoontje
  • Brutoloon: 36.000 euro/jaar
  • Nettoloon: 2.500 euro/maand
  • Extra's: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, kinderopvang aan 5 euro per dag tijdens alle schoolvakanties, abonnement openbaar vervoer en mogelijkheid tot 2 dagen telewerk per week

Wat doe je voor job?

Ik werk sinds 1 april 2015 als Directeur Rekrutering & Selectie van de Vlaamse overheid. Ik kreeg er de opdracht deze dienst op te richten. De dienst Rekrutering & Selectie situeert zich binnen het Agentschap Overheidspersoneel en is de selector voor de Vlaamse Overheid. Op de website www.werkenvoorvlaanderen.be vind je dan ook alle vacatures. Voorheen was ik Directeur Personeel- en Organisatieontwikkeling bij het Beleidsdomein Landbouw en Visserij, eveneens binnen de Vlaamse overheid.

Doe je je job graag?

Heel graag. Ik zorg ervoor dat het management van de Vlaamse overheid haar kerntaken kan uitvoeren door het aantrekken van de juiste profielen voor heel diverse jobs. Dat is een grote verantwoordelijkheid maar ik ben omringd door een professioneel team. Het klinkt misschien cliché, maar ik had me geen toffere job kunnen voorstellen. Een perfecte match!

Hoeveel uren werk je per week?

Strikt genomen werken we 38 uur per week. Maar tel daar gerust een tiental uren extra bij. Ik werk echter met plezier. Ik heb de luxe om jaarlijks 35 dagen verlof te hebben.

Ben je tevreden over je salaris?

Ja. Binnen een overheidscontext is er geen onderhandelingsmarge, maar dat is voor mij persoonlijk geen struikelblok. Ik vind het belangrijk om elke dag met plezier naar het werk te komen en met veel goesting te werken.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

Het merendeel van ons loon gaat naar de lening van ons huis en de kinderopvang. Sparen lukt niet elke maand, want we gaan ook graag eens lekker uit eten of een weekendje weg.

Hoe ga je om met de crisis?

Mijn man en ik hebben beide een goede job en werken ook graag. Dat maakt dat we de crisis wel voelen, maar zelf onze prioriteiten stellen. Zo proberen we een grote aankoop weloverwogen te beslissen.

Lig je wakker van je pensioen?

Ik ben nog heel jong en wil graag nog 30 jaar met volle inzet werken. Ik vind het frustrerend dat ambtenaren negatief in beeld komen als het over pensioenen gaat. In tegenstelling tot private organisaties, dragen wij als ambtenaar elke maand een stukje bij aan ons pensioen. Een 13de of 14de maand kennen we niet; een gouden handdruk krijgen we evenmin en bovendien durf ik in eer en geweten zeggen dat er hard gewerkt wordt. Waarom zou er dan per sé op ons pensioen beknibbeld moeten worden?

Waar kun je echt geen geld aan geven?

Een handtas of schoenen van een veel te duur merk.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Moeilijke vraag. Als we echt het grote lot winnen, zou ik investeren in vastgoed voor mijn kinderen en dan zou ik elk jaar een verre reis maken. Als er dan nog geld over is, zou ik dit verstandig beleggen.

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

9 november 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook