Het loon van een Consulent-hulpverlener

We vroegen Mie Reynaert (55 jaar) uit Deinze wat ze doet en hoeveel ze verdient ...
Mie (55) uit Deinze
  • Beroep: Consulent-hulpverlener
  • Studies: Sociale studies (Sociale School Oostende HISS)
  • Privé: Getrouwd, vier kinderen
  • Netto maandloon: 1.825 euro
  • Bruto maandloon: 2.025 euro
  • Extra’s: Maaltijdcheques, vakantiegeld, eindejaarspremie, hospitalisatieverzekering

Wat doe je als job?

Ik werk voor Jongerenwelzijn en meer bepaald het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg als consulent-hulpverlener en onderzoek of de overheid moet tussenkomen bij gezinnen waar er mogelijk sprake is van een verontrustende situatie. Ik verleen ook support aan andere collega-hulpverleners en ik begeleid gezinnen die in een moeilijke situatie zijn terechtgekomen.

Doe je je job graag?

Door mijn jobinhoud heb ik heel veel contact met jonge mensen en voor hen wil ik gaan! Jong leven mee richting en kansen geven is wat we doen, samen met andere hulpverleners en uiteraard – en vooral – met de mensen zelf. Elke dag brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee in deze snel evoluerende wereld, saai is het nooit. Vorming volgen hoort erbij en wordt ruim aangeboden door Jongerenwelzijn zelf, een troef.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Mijn loon vind ik oké, maar bovendien vind ik mijn werkgever betrouwbaar, wachten op je loon is er niet bij. Ik ontvang ook maaltijdcheques, plus vakantiegeld en een eindejaarspremie. Een hospitalisatieverzekering wordt eveneens voorzien.

Wat verdien je precies?

Ik verdien zo’n 1800 euro netto per maand sinds ik 80 procent werk.

Wat vind je van je loon?

Ik vind mijn loon redelijk, ik zou iets meer hebben gehad mocht ik destijds dienstjaren kunnen overnemen hebben, dat is nu anders voor de nieuwe mensen. Ik geniet dus ook van maaltijdscheques en een hospitalisatieverzekering alsook vakantiegeld & eindejaarspremie.

Hoeveel uren per week werk je?

We hebben een uurrooster dat nogal wisselend kan zijn, een overleg valt soms vroeg of behoorlijk wat later op de dag. Ik beheer zelf in grote mate mijn agenda en werk 80%, dus een 32-tal uur.

Spaar je?

Ik zet elke maand een fiks bedrag opzij voor later, we weten niet wat de toekomst ons brengt...

Denk je al aan je pensioen?

Jawel, ik doe al een hele tijd aan pensioensparen. Ik heb ooit 10 jaar thuisgewerkt als medewerkende echtgenote, waardoor ik geen groot pensioen verwacht. Ik kon toen nog niet bijdragen voor mijn pensioen, pensioensparen is dus zeker nodig.

Wat is je grootste kost?

Mijn auto (onderhoud, verzekering, brandstof) is een behoorlijke kost, want ik doe wel wat kilometers op een maand, maar de dienstverplaatsingen worden vergoed (niet van thuis naar het werk indien ik geen huisbezoeken heb, daar heb ik een abonnement voor maar kan dat vaak niet gebruiken omwille van de verbinding). Het huis en het huishouden is een tweede grote kost, of zelfs grootste kost: leningen, aankopen dienstencheques, de wekelijkse boodschappen of andere aankopen/herstellingen, kleding voor een van de kinderen of mezelf...

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Erg dure kleding of accessoires hoeven niet voor mij. Al koop ik dat wel eens in de outlet of solden, omdat kwaliteit wel belangrijk is.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Een extra voor de kinderen, dat kan in allerlei vormen, wat ze nodig hebben is natuurlijk de leidraad. En verder op reis gaan, met mijn man, of – het summum – met het hele gezin!

Wat zou je doen als je de lotto won?

Samen met enkele gelijkgezinden zou ik een centrum oprichten waar jongvolwassenen terecht kunnen voor een goede maaltijd die samen wordt gekookt, een gesprek, een herstelling aan een trui of broek, een douche of het gebruik van een wasmachine, samen met de andere jongeren een flard muziek maken/beluisteren, of wat sporten en chillen. Is de pot groot genoeg, dan een aantal centra.

(sjv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

22 april 2016
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook