Het loon van...
Vorige

1 van 773

Volgende

Het loon van een buschauffeur bij MIVB: 2.200 euro bruto

We vroegen aan Beverly Verlaine (26) uit Schaarbeek wat haar job inhoudt en hoeveel zij verdient...
Beverly Verlaine Beverly Verlaine (26) uit Schaarbeek
  • Beroep: buschauffeur bij MIVB
  • Studies: Bachelor in het Onderwijs, met specialisatie in psycho-educatieve ondersteuning
  • Privé: vrijgezel, 2 katten
  • Bruto maandloon: +/- 2.200 euro
  • Netto maandloon: +/- 1.650 euro (zonder premies)
  • Extralegale voordelen: maaltijdcheques (8 euro/dag), aanvullende verzekering (na 1 jaar dienst), premies voor avond- en/of weekendwerk, abonnement op alle openbaar vervoer in België, diverse kortingen in partnerwinkels van MIVB

Wat doe je als job?

Ik ben intussen anderhalf jaar buschauffeur bij MIVB. Elke ochtend arriveer ik in het depot, print ik mijn routekaart af, stap ik op mijn bus en begint mijn dienst. Ofwel werk in onderbroken ritten af, ofwel gaat het om een lang rit. Aan het einde van de dag rijd ik terug naar het depot, maak ik de balans op van de dag (verkochte kaartjes…) en ga ik naar huis.

Hoe ben je in deze sector terecht gekomen?

Ik heb rechtstreeks via de MIVB-website gesolliciteerd. Er werd een wervingscampagne voorgesteld en ik besloot om mijn geluk te wagen. Nadat ik mijn cv en een begeleidende brief had gestuurd, werd ik uitgenodigd om interne tests uit te voeren en kreeg ik uiteindelijk de job van buschauffeur.

Doe je je job graag?

Ja, ik hou van wat ik doe. Mijn dagelijkse leven is heel gevarieerd en - in tegenstelling tot wat je zou denken - is elke dag anders. Er zijn geen '9 tot 5'-schema's en ik ben vrij om mijn werkweken zelf te organiseren. Bovendien heeft de MIVB uiterst vriendelijke medewerkers. Iedereen kan goed opschieten en de sfeer in de verschillende teams is erg fijn. Ten slotte zijn de klantencontacten ook zeer de moeite waard. Er is niets leuker dan passagiers in een goed humeur te ontmoeten.

Hoeveel verdien je precies?

Mijn bruto maandsalaris bedraagt ongeveer 2.200 euro. Daar houd ik zo’n 1.650 euro netto van over, zonder de premies die ik ontvang als ik 's nachts, in het weekend of buiten het schema moet werken. Hierbij komen ook nog de extralegale voordelen zoals maaltijdcheques (8 euro per dag), een aanvullende verzekering na een jaar dienst, een gratis abonnement voor alle openbaar vervoer in België en diverse kortingen in MIVB partnerwinkels.

Wat vind je van je loon?

Persoonlijk vind ik het heel correct en zelfs heel goed. Als ik accepteer om 's avonds of in het weekend te werken, stijgen mijn inkomsten verder. Ik mag beslist niet klagen, zeker niet als ik mijn loon vergelijk met dat uit de sector waarin ik eerder heb gewerkt.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nooit. Ik ben gelukkig met mijn huidige situatie. Ik wilde al lang bij MIVB werken en nu ik er ben, blijf ik er ook! (lacht) 

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk gemiddeld 40 uur per week, maar dat varieert van week tot week. We recupereren dan een dag vrij per maand voor overwerk dat wordt uitgevoerd buiten de 38 uren die in ons contract vermeld staan.

Denk je aan je pensioen?

Natuurlijk. Ik maak me zorgen over mijn pensioen en doe daarom aan pensioensparen. MIVB biedt ook pensioensparen aan voor elk van zijn werknemers.

Wat is je grootste kost?

Alles met betrekking tot mijn appartement. Ik ben eigenaar, dus ik heb een krediet lopen en er zijn bepaalde werken die moeten gebeuren én betaald worden. Daar komen sporadisch ook nog uitstapjes, etentjes op restaurant en shoppen bij. (lacht) 

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik haat het om mijn portemonnee te moeten bovenhalen om een rekening te betalen die onnodig of te hoog lijkt. Of om een boete te moeten betalen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik ben dol op het kopen van cadeautjes voor de mensen waar ik om geef. Ik hou ervan om te plezieren en mezelf te (laten) plezieren.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Moest ik de Lotto winnen, zou ik m’n krediet zo snel mogelijk afbetalen en hetzelfde doen voor al m’n familieleden. Vervolgens zou ik hen allemaal een mooie en degelijke woonst kopen.

(eh/ll) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

26 november 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook