Het loon van...
Vorige

1 van 871

Volgende
Volgend artikel:

Wat doet en verdient een schadebeheerder?

Het loon van een Adviseur van de FOD Financiën: 3.660 netto

Danny Bruggeman (58) werkt al meer dan 35 jaar voor de FOD Financiën en bouwde er zijn carrière mooi uit. We vroegen hem wat hij doet en hoeveel hij verdient…
Danny Bruggeman (58) uit Dendermonde
  • Beroep: Adviseur van de FOD Financiën
  • Studies: Diploma hoger middelbaar
  • Privé: Alleenstaand, gescheiden, 2 kinderen
  • Bruto maandloon: 7.500 €
  • Netto maandloon: 3.660 €
  • Extralegale voordelen: Smartphone, hospitalisatieverzekering (20 euro eigen bijdrage per jaar)

Wat doe je als job?

Ik ben adviseur bij de FOD Financiën. In 1982 begon ik er als ambtenaar en deed ik de controle van de fiscale verplichtingen bij vennootschappen. Sinds ’91 ben ik er diensthoofd. Ondertussen heb ik weddeschaal A3 en val ik onder het middle management (middenkader). Ik werk voor de afdeling in Dendermonde en heb 14 mensen in mijn team. Wij doen onder andere de controles op inkomstenbelastingen en btw van kmo’s. Zelf had ik een diploma hoger middelbaar toen ik werd aangenomen bij Financiën. Ik ben binnengekomen als een niveau C, maar via interne examens en opleidingen kan je hier doorstoten naar hogere functies. Vroeger was dit misschien gemakkelijker, nu is daar soms wat meer tijd tussen, maar het systeem bestaat nog steeds.

Doe je je job graag?

Enorm graag. Ik ben 58 en hoop gezond te blijven tot 67 en dat ik dan nog de mogelijkheid heb om langer te werken. Het blijft iedere dag met volle goesting dat ik kom werken. Ik werk ook in Dendermonde, ik ga te voet naar kantoor, want dat ligt maar zo’n 200 meter van mij thuis.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, nooit.

Wat verdien je precies?

Netto verdien ik 3.660 euro, in mei krijg ik nog vakantiegeld, in september een competentiepremie van 2000 euro netto, en in december mijn eindejaarspremie. Bruto komt dat overeen met zo’n 7.500 euro. Ik heb verder nog een smartphone van het werk en een hospitalisatieverzekering, waar we zelf elk jaar 20 euro aan bijdragen.

Wat vind je van je loon?

Ik mag niet klagen, uiterst tevreden.

Hoeveel uren per week werk je?

We hebben geen prikklok. We werken hier op basis van doelstellingen. Ongeveer is dat zo’n 45 uur per week. Overuren worden niet betaald.

Spaar je?

Nee, ik ga er vanuit dat je nu moet profiteren, op het moment dat je gezond bent. Sommige mensen sparen en sparen en vergeten te leven.

Denk je aan je pensioen?

Ik zou heel graag werken zolang ik gezond ben. Lichamelijk heb ik geen inspannende job. Psychisch is het wel een zware job. Maar ik doe dat wel graag. Sommige mensen lossen denkpuzzels op, om geestelijk fit te blijven en om dementie en dergelijke tegen te gaan. Bij mijn job is dat minder een gevaar, want ik moet constant complexe problemen oplossen.

Wat vind je van het basisinkomen?

Ik vind dat geen goed systeem en denk niet dat het onze economie ten goede zou komen. De economie is gebouwd op mensen die vooruit willen. Ik ben ook van nul begonnen.

Wat is je grootste kost?

Huishuur.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan kledij.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan restaurants, op reis gaan… Ik ben overal geweest: China, Japan, en doe minstens 2 cruises per jaar. Zo’n cruise heeft de reputatie om duur te zijn, maar dat hoeft niet. Uiteindelijk kan je als je de deals wat in het oog houdt al voor 700 euro all-in op cruise voor 2 weken. Dat geef je ook al gemakkelijk uit als je gewoon op reis gaat. Ik ga ook veel naar Spanje. Ik doe dan korte trips naar het Spaanse binnenland. Ik vlieg met Ryanair, huur een auto, en ik spreek ook Spaans (ik heb 15 jaar Spaans gevolgd in avondschool).

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Ik ben niet erg materieel ingesteld. Ik zou het aan mijn zonen geven en er andere mensen gelukkig mee maken. Ik ben tevreden met mijn huidige levensstijl en heb niet veel meer nodig.

(sjv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

4 december 2017
Anderen bekeken ook