Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een administratief medewerker (4/5): 1.400 euro netto

We vroegen aan Noortje Maes (29) uit Hasselt hoeveel zij verdient ...
Noortje Maes Noortje Maes (29), Hasselt
  • Studies: Communicatiebeheer
  • Beroep: Administratief medewerker (4/5)
  • Privé: Samenwonend
  • Bruto maandloon: 2.084 euro
  • Netto maandloon: 1.400 euro
  • Extra's: maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering en treinabonnement

Wat doe je voor job?

Ik ben sinds september 2014 administratief medewerker in een semi-overheidsbedrijf in Brussel dat zich specialiseert in onderwijs en taal. Ik help mee aan de organisatie van cursussen, beurzen en congressen. Concreet betekent dit dat ik help met de voorbereidingen, de organisatie en de nabehandeling.

Daarnaast coördineer ik het secretariaat in Brussel: ik beantwoord telefoontjes, beheer de post, stel brieven op en beheer het e-mailverkeer.

Doe je je job graag?

Heel graag! Het takenpakket is erg uitgebreid en dat houdt het boeiend. Bovendien kan ik mijn dagen grotendeels zelf plannen. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en respect zijn dan ook woorden die hier waargemaakt worden.

Als de kans zich zou voordoen, zou ik in de toekomst graag doorgroeien tot projectmedewerker. Maar dit is vandaag nog absoluut geen must.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk ongeveer 30 uren per week. Dat houdt in dat ik van maandag tot en met donderdag werk en dit van 8u30 tot 16u30, met telkens een halfuur middagpauze.

Op jaarbasis levert dat zo'n 25 verlofdagen op.

Ben je tevreden over je salaris?

Ik ben erg tevreden met mijn salaris. Zeker omdat ik maar 4/5 werk. De maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering zijn een mooi surplus.

Als er in de toekomst onderhandelingen zouden zijn over mijn loon, zou ik een extraatje vragen in de vorm van een kledingvergoeding. Voor de beurzen en vergaderingen moet ik immers altijd wat netter ogen dan tijdens een gewone kantoordag.

Waar gaat het merendeel van je loon naar toe?

De huur van onze woning en de vaste kosten zijn de grootste slokop van onze lonen. Daarnaast gaat er een flink deel van mijn salaris naar aangepaste voeding aangezien ik verschillende voedselallergieën heb. Toch probeer ik maandelijk zo’n 300 euro te sparen. En ik doe ook nog aan pensioensparen.

Waar kun je echt geen geld aan geven?

Aan dure reizen. Geef mij maar een auto om op citytrip te vertrekken of gewoon een weekend vol fun met vrienden. Dat hoeft niet veel te kosten.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Een huis kopen in Parijs!

(em) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

20 oktober 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook