Gemiddeld afstudeercijfer bepaalt loon

26 maart 2013
Uit het onderzoek 'Understanding the gap between business schools and the workplace' van de Nederlandse Monique Bijker (Open Universiteit) blijkt dat een diploma op zich niet de beste voorspeller is van het latere salaris, wél het gemiddelde behaalde cijfer bij afstuderen.
diploma krijgen

Bijker analyseerde in haar onderzoek de manieren waarop studenten bedrijfskunde zich voorbereiden op de eisen van de arbeidsmarkt. Daarvoor keek Bijker onder meer naar het loon van de onderzochte studenten anderhalf jaar na hun afstuderen.

Wat bleek? Hoe hoger hun gemiddeld cijfer op het einde van hun studie, hoe hoger hun loon anderhalf jaar later. Het diploma op zich blijkt dus niet voldoende voor een goed salaris.

Gebrek aan bepaalde competenties

Daarnaast komt uit de studie naar voren dat studenten bedrijfskunde zelf aangeven dat de competenties die ze tijdens hun opleiding hebben verworven niet volledig aansluiten met de competenties die werkgevers van hen verwachten.

Zo rapporteerden de participanten dat ze onvoldoende scoorden op kennis van bedrijfskunde, het leren van nieuwe dingen, logisch redeneren en productief samenwerken.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13524 andere jobs