Flexibel werken doet productiviteit toenemen

Flexibel werken toestaan is de beste manier om de dagelijkse productiviteit van werknemers te verhogen. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale wervingsbureau Ortus.
#

In de studie, die werd uitgevoerd bij bijna 600 HR-professionals, geeft 96 procent van de ondervraagden aan dat een flexibele manier van werken de productiviteit een boost zou geven. Daarnaast zegt 59 procent dat van thuis uit werken hetzelfde resultaat teweeg zou brengen.

Gezondheid & welzijn

De studie toont ook aan dat een positievere aanpak van gezondheid en welzijn nodig is. Zo zegt 52 procent van de bevraagden dat fitness- en sportpauzes binnen de kantooruren de algemene productiviteit zouden doen toenemen.

Stephen Menko, directeur UK bij Ortus: "Het maximum uit werknemers halen, is een kerntaak van HR. De attitudes over hoe men dit het best kan bereiken, zijn echter veranderd. Vandaag ligt de focus meer op de gezondheid en het welzijn van het personeel in plaats van veel uren presteren en talrijke vergaderingen." Menko is ervan overtuigd dat flexibel werken almaar meer de norm zal worden op de arbeidsmarkt.

(nm) – Bron: Hrmagazine.co.uk 

26 juni 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook