De kracht van een sterk zorgteam

18 juli 2016
Het team van Heilig-Hartziekenhuis Lier
Het team Inwendige Geneeskunde van het Heilig-Hartziekenhuis Lier.
Het Heilig-Hartziekenhuis Lier startte anderhalf jaar geleden als vijfde ziekenhuis in Vlaanderen met Productive Ward, een op Lean gebaseerde methodiek om medewerkers meer autonomie en verantwoordelijkheid te geven. Afdelingshoofd Katleen Janssens vertelt hoe dit – samen met een goede teamwerking - bijdraagt aan een warme zorg.

“De werkdruk is ook bij ons de jongste jaren toegenomen. Om de zorgprocessen nog efficiënter te laten verlopen, ging het Heilig-Hartziekenhuis Lier over op ‘Productive Ward’. Deze manier van werken leert ons als team kritisch stil te staan bij diverse zorgaspecten op de afdeling. Door verspilling uit de processen te halen, komt er meer tijd vrij voor de patiënt. Een aantal werkgroepen zijn aan de slag met thema’s zoals ‘orde en structuur’, maar ook ‘opname/ontslag van patiënten’, omdat die issues voor verbetering vatbaar waren. Doordat onze medewerkers betrokken worden bij deze thema’s voelen zij zich niet alleen meer verbonden met de organisatie, maar hebben de procesverbeteringen een veel grotere impact,” getuigt Katleen Janssens.

Warm en familiaal

“Ik ben heel fier op mijn team, omdat ze 24/7 op een warme en familiale manier klaar staan voor onze patiënten. Dit blijkt uit bevragingen van patiënten en hun families. Een dergelijk warme zorg kan alleen maar als iedereen zich goed voelt binnen het zorgteam: van verpleegkundigen, logistieke medewerkers tot artsen. Ons team geeft ook studenten de kans om mee te groeien. Ook zij maken immers deel uit van het team.”

Om de samenhorigheid binnen de zorgteams te versterken, organiseert het ziekenhuis op regelmatige basis teambuildings. “Zo ontmoeten de medewerkers elkaar buiten de werkuren. Dat geeft een boost voor de rest van het jaar,” besluit Katleen.

(br)

Interesse om te werken bij het Heilig-Hartziekenhuis Lier? Bekijk dan de vacatures op www.hhzhlier.be

  • Jobs voor ziekenhuis

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16875 andere jobs