De 7 jongste miljardairs

1 augustus 2011
"Op mijn veertigste wil ik binnen zijn", je hoort het mensen wel vaker zeggen. Deze zeven jonge mannen zijn al binnen, en wel vóór hun veertigste!

Sergey Brin

1. Sergey Brin - 38 jaar - Google

Je kent hem niet, maar toch gebruikt het merendeel van de internetgebruikers dagelijks zijn website. Samen met een vennoot ontwikkelde hij ’s werelds meest gekende zoekmachine, google.com. Ondertussen beschik deze 30- jarige Russische Amerikaan over een spaarrekening van 13,3 miljard euro.

Xiaofeng Peng 

2. Xiaofeng Peng - 36 jaar - Zonne-energie

Sinds 2005 is hij de oprichter van LDK Solar Co. Nochtans werd het bedrijf pas echt gelanceerd in 2007. Als voorzitter van de raad van bestuur en uitvoerend officier van LDK Solar Co, maakte Peng zijn eigen fortuin. Een fortuin dat momenteel de kaap van ongeveer 7,1 miljard euro heeft bereikt.

Oleg Bakhmatyuk 

3. Oleg Bakhmatyuk - 35 jaar - eieren

Deze Oekraïner werkte voordien in de gas – en olie-industrie. Maar besloot dan om zijn kans te wagen in de wereld van …. de kippeneieren! Als producent en exporteur van eieren hoopt hij hiermee een lucratieve zaak te hebben opgestart, aangezien deze zuivelproducten erg belangrijk zijn om de meest hongerige mensen op de wereld in de toekomst te voeden.

Yusaku Maezawa 

4. Yusaku Maezawa - 35 jaar - eigen online shop

Als rock muzikant begon hij ooit cd’s en T-shirts van zijn band te verkopen. Nadien kwam hij op het idee om een bedrijf met de naam StartToday te beginnen, samen met de succesvolle online shop Zozotown. De site werkt volgens het principe van de Inno-winkels, waar verschillende merken kleding en andere producten te koop zijn. Sinds 2005, het jaar dat Zozotown werd opgericht, heeft het zijn waarde elk jaar kunnen verdubbelen. Anno 2011 heeft de site meer dan 3 miljoen leden.

Yoshikazu Tanaka 

5. Yoshikazu Tanaka - 34 jaar - sociale media

Net als Mark Zuckerberg, hoopt ook hij heel wat geld te slaan uit de oprichting van een sociale netwerksite. Zo richtte hij de Japanse sociale netwerksite Gree op. Momenteel is hij in de weer om ook in California een kantoor op te richten voor Gree. Dankzij zijn uitvinding is Tanaka momenteel meer dan 1, 4 miljard euro waard.

Mark Zuckerberg 

6. Mark Zuckerberg - 26 jaar - Facebook

Het brein achter de sociale netwerksite Facebook is de 26-jarige Mark Zuckerberg. Een Harvard-student die tijdens zijn studietijd een website creëerde voor andere studenten. Hoewel er lange tijd controversie bestond over wie met het idee kwam opdraven, toch mag hij zichzelf een van de grootmakers van Facebook noemen. Vandaag beschikt Zuckerberg over een spaarrekening van ongeveer 9 miljard euro. Geld dat hij niet allemaal voor zichzelf houdt, maar waarvan hij een groot deel aan goede doelen geeft. Bovendien heeft hij laten optekenen dat eens hij sterft, de helft van zijn fortuin aan het goede doel wordt geschonken.

Dustin Moskovitz 

7. Dustin Moskovitz - 26 jaar - Facebook

Als kamergenoot van Zuckerberg, zit Moskovitz mee aan de wieg van Facebook. Hij was ooit Chief Technology officer en vice president of engineering, maar verliet in 2008 ‘s werelds populairste sociale netwerksites om zijn eigen bedrijf, Asana op te richten. Moskovitz is ondertussen ongeveer 2 miljard euro waard.

(mw)  

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook