Checklist: wanneer is je carrière geslaagd?

6 maart 2013
Soms durven we al eens te twijfelen of we op werkvlak wel de juiste beslissingen hebben genomen. Wanneer weet je dat het door jou gekozen carrièrepad het juiste is? 100 procent zeker zal je het nooit weten, maar je kan je wel afvragen of de volgende zaken op jouw loopbaan van toepassing zijn …
checklist

Je bent een echt carrièrebeest, maar je twijfelt soms of al die tijd, stress, drukte etc. het allemaal wel waard zijn? Als je terugblikt op je loopbaan, dan weet je volgens managementconsultant Steve Tobak dat je carrière geslaagd is wanneer …

… je een verschil hebt gemaakt

Het gevoel dat je een verschil maakt binnen een bedrijf is onschatbaar. Het is vaak datgene wat mensen motiveert om iedere dag uit hun bed te kruipen en het beste van zichzelf te geven. Niet iedereen kan zeggen dat hij fier is op het werk dat hij doet, dus als dat bij jou wél het geval is, mag je jezelf zeer gelukkig prijzen.

… je interessante mensen hebt ontmoet

Als je via je job ontzettend boeiende mensen ontmoet, van hen kunt leren én je ervaringen met hen kunt delen, dan kan dit voor jou het argument zijn om van een geslaagde carrière te spreken. Op ons werk moeten we samenwerken met mensen die we niet altijd zelf zouden uitkiezen, maar juist dat maakt het allemaal interessant.

… je ervan genoten hebt

Wanneer je terugblikt op je loopbaan, moet je denken aan de (vele) fantastische dingen die je op je werk hebt mogen beleven. Natuurlijk zijn er altijd wat mindere momenten, maar als de goede momenten deze kunnen overstijgen, dan is jouw job de moeite waard. Zo kan je wel duizenden verhalen vertellen over je werkervaringen waar mensen luidop zullen mee lachen.

… je jezelf hebt ontdekt

In de loop van je carrière moet je ontzettend moeilijke beslissingen nemen die nodig zijn opdat je jouw hart zou kunnen volgen. Langzaamaan kan je steeds beter achterhalen wat je zélf wil. Zo wist je bijvoorbeeld wanneer je bij dat ene bedrijf moest vertrekken, omdat je dan volledig jezelf kon zijn bij een andere organisatie.

(nm) – Bron: Inc.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15207 andere jobs