Bouwbedrijf Aertssen zoekt technische medewerkers

18 juni 2018
Aertssen
“Trucks, kranen en bulldozers op waterstof.” (Noël D’hondt, Business developer duurzame energie)
Nader je Zelzate op de R4 vanuit Gent, dan zie je rechts een kunstmatige heuvel boordevol zonnepanelen: het grootste zonne-energieproject in de Benelux. Het is maar één project van het familiebedrijf Aertssen, met hoofdsite in Stabroek. Aertssen zoekt onder meer technische medewerkers voor de nieuwe logistieke site in het Oost-Vlaamse Verrebroek.

“Voor Verrebroek zoeken we nog heel wat techniekers en in totaal hebben we zo'n honderd vacatures voor onze verschillende afdelingen”, zegt HR-director Alain Bastiaens. “We hebben veel knelpuntberoepen in te vullen.”

Aertssen is actief in de bouw- en infrastructuurwerken, hijswerken, transport en logistieke dienstverlening. Groene energieprojecten zijn er ook bijgekomen. Van oorsprong is Aertssen – een familiebedrijf van de derde generatie – een bouwonderneming die naam maakte in grondwerken.

Eigen regio

De nieuwe site in Verrebroek wordt een eyecatcher: 13 hectare vol magazijnen, buitenopslag, werkateliers en nieuwe kantoorruimte vlakbij de Wase container- en ro/ro-haven (roll-on, roll-off). “Constructie- en landbouwmachines worden er opgeslagen en geassembleerd. We hebben nu al een 35-tal mensen gevonden voor een totaal van 55 in Verrebroek.”

“Ook in de andere afdelingen hebben we nog veel openstaande vacatures. Aertssen telt in België een kleine 800 medewerkers en nam onlangs Kranen Michielssens over. We hebben een aantal uitvalsbasissen die we willen uitbreiden omdat in eigen regio werken hoe langer hoe belangrijker wordt. Daarom hebben we een aantal satellietvestigingen, onder meer in Gent.”

Midden-Oosten

“We zoeken ook nog machinisten (kranen, bulldozers, wielladers), ingenieurs, techniekers, chauffeurs, IT’ers en administratieve krachten.” Kandidaten met kriebels voor het buitenland zijn ook welkom. “Vaak ga je dan naar een project in het Midden-Oosten. Denk maar aan Abu Dhabi, Qatar (de stadions van de wereldbeker voetbal), Dubai, Oman of Koeweit. Ook in de Malediven, Mauritanië, Marokko en Costa Rica zijn we aan het werk. Wie buitenlandse ervaring wil opdoen – een of meerdere keren – kan dat bij ons dus perfect, in behoorlijk prestigieuze projecten.”

Continue groei

Aertssen trekt vooral mensen aan door het imposante machinepark met kranen, dumpers, wielladers of reuzetrucks. De groep is financieel solide en biedt werkzekerheid. “Mensen staan voorop: People power and passion to build on is ons credo. Dat is meer dan een holle slogan. Je werkt met een perfect onderhouden, nieuw machinepark, wat ook de veiligheid ten goede komt. Nog een waarde waar we sterk op inzetten. Typisch voor een familiegroep is het herinvesteren in materiaal en infrastructuur We hebben een langetermijnvisie. Onze vacatures zijn vaste contracten van onbepaalde duur. Daarmee spelen we in op een gestage groei op de lange termijn.”

Werkattitude

“Via de Aertssen Academy bieden we sinds kort opleidingen aan op maat. Chauffeurs kunnen bijvoorbeeld op onze kosten een C/CE/ADR-rijbewijs behalen binnen de tak aannemingen. We hebben ook een kraancabinesimulator waar medewerkers hun vakbekwaamheid kunnen vergroten. Die simulator stellen we bovendien ter beschikking van scholen. We voeren duaal leren in om de samenwerking met scholen te vergroten. De juiste werkattitude blijft voor ons het allerbelangrijkste: willen bijleren, gemotiveerd zijn en openstaan voor een carrièrewending.”

Groene energie

Innovatie is een van de speerpunten van het bedrijf. “Het zonnepark Terranova Solar in Zelzate met zijn 55.000 zonnepanelen op 87 hectare is een showcase voor waar we in de toekomst naartoe willen”, zegt business developer duurzame energie Noël D’hondt.

“We slagen erin om 14 megawatt elektriciteit op te wekken, goed voor 4.000 gezinnen. We zoeken er nu een field service engineer solar voor de technische monitoring en het onderhoud van de fotovoltaïsche installaties. Zonne-energie opslaan en omzetten in waterstof als scheepsbrandstof is een prioriteit. Voor dat project ziet de toekomst er goed uit, dankzij een samenwerkingsverband met UGent en partners zoals energieleverancier Lampiris. Het onderzoeksproject Sunshine moet uiteindelijk motoren op waterstof opleveren waarmee we zelf ons machinepark kunnen vergroenen.”

Brightfield

“Van huis uit is gronden saneren en een nieuwe bestemming geven een hoofdactiviteit voor Aertssen. Het was ook de – aanvankelijk onbedoelde – basis voor Terranova Solar. Een succes dat we willen doortrekken. Binnenkort komen er windmolens bij op de Zelzaatse heuvel voor nog meer hernieuwbare energieproductie. In Nederland worden nu al tien stortplaatsen heringericht op basis van ons voorbeeld in Zelzate. Van brownfield- gaan we naar brightfieldontwikkeling. Technici die daar belangstelling voor hebben, komen volop aan hun trekken. Onze hele organisatie wordt op termijn omgevormd met hybride voertuigen, elektrische fietsen, verduurzaamde gebouwen en minder plastics. Op termijn zorgt dit allemaal voor tewerkstelling en een nieuwe jobinhoud.”

(wdh) 

  • Jobs voor Aertssen

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14583 andere jobs