Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 331

Volgende
Volgend artikel:

Gebruik het einde van het jaar om een (nieuwe) job te vinden

Ben jij een high potential?

Ben jij een high potential?
Heel wat bedrijven zijn - ook in tijden van corona - op zoek naar nieuw, beloftevol talent. Vooral high potentials zijn erg gegeerd. Ben jij een high potential?

Professioneel potentieel

Wie over de juiste vaardigheden beschikt, enthousiast en toegewijd is en ambitie toont om succesvol door te groeien naar een leiderspositie, is een graag geziene gast(e) op sollicitatiegesprekken. Deze high potentials hebben heel wat professioneel potentieel en dat maakt van hen een interessante kandidaat en mogelijk een nieuwe collega.

Unieke doeners

High potentials zijn doeners die bekend staan om hun unieke persoonlijkheid. Benieuwd of jij ook zo’n profiel hebt? Check dan onderstaande persoonlijkheidskenmerken, misschien kun je je hierin vinden?

1. Zorgvuldig

Hou je van een duidelijke en overzichtelijke planning die je strikt probeert te volgen? Denk je eerst goed na vooraleer je beslissingen neemt en kun je strategisch denken op lange termijn?

2. Aanpassingsvermogen

Kun je je goed aanpassen aan verschillende omstandigheden? Presteer je optimaal onder druk en zie je fouten en stressvolle situaties vooral als een leermoment?

3. Nieuwsgierig

Heb je oprecht interesse in mensen, ideeën en visies van anderen? Leer je snel bij? Ben je creatief, flexibel en ga je actief op zoek naar nieuwe uitdagingen?

4. Competitief

Ben je sterk gemotiveerd om telkens weer het beste van jezelf te geven en wil je gewoonweg de beste in je vak worden, ook al moet je daar een serieus tandje voor bijsteken?

5. Open mind

Sta je open voor het onbekende en bekijk je een zaak vanuit verschillende perspectieven? Kun je goed om met veranderingen op het werk?

6. Risicovol

Ga je bij een onprettige situatie makkelijk de confrontatie aan met je baas of collega? Kun je makkelijk knopen doorhakken en ben je bereid om risico’s te nemen om bepaalde problemen op te lossen?

En? Ben jij een high potential? Go for happy en solliciteer vandaag nog!

(fd)

Met dank aan loopbaancoach Annelies Quaegebeur voor de input. Annelies Quaegebeur is oprichtster en bezielster van A-Lissome, een organisatie die gemotiveerde professionals begeleidt die op een of andere manier worstelen met hun (loop)baan. Twijfel je of je in de juiste job zit en wil je graag wat duidelijkheid? Doe dan hier de loopbaantest.

30 juli 2021
Anderen bekeken ook