Ben jij al ambassadeur via Social Seeder?

4 maart 2016
Social Seeder, het Gentse onlineplatform voor socialmedia-ambassadeurs, krijgt van privé-investeerders 500.000 euro om verder te groeien. Maar hoe werkt het systeem precies?

Ben je werknemer of fan van een merk, dan kan je werkgever of je admin op een socialemediagroep je vragen om ambassadeur te worden. Iets delen op je sociale netwerk, kan een digitale mond-tot-mondcampagne doen ontstaan. Collega’s of fans die een boodschap delen, hebben meer impact dan een gewone reclameboodschap. “Belangrijk is wel dat je uit vrije wil ambassadeur bent, puur uit enthousiasme”, zegt oprichter Dado Van Peteghem.

Authentiek én gratis

Social Seeder is een actievere manier voor een bedrijf om sociale media in te zetten. “Medewerkers of fans die dichtbij een organisatie staan – niet per se influencers, mensen met veel volgers of die een bepaalde bekendheid genieten – werken vaak graag mee om een bepaalde boodschap te delen. Via Social Seeder kun je je inschrijven als ambassadeur, op vraag van (bijvoorbeeld) je werkgever. Via het platform kan een socialmediamanager jou dan vragen om posts te verspreiden.”

Volgens Van Peteghem bereik je zo je doelgroep op een authentieke én gratis manier via pakweg Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+, Pinterest of Instagram. “De click through rate (CTR) bij het seeden door jou als ambassadeur, ligt veel hoger dan bij hetzelfde bericht geplaatst door ‘een merk’. Je kunt het ook gebruiken in job posts, om op een geloofwaardige manier iets leuks te vertellen over je job. Als je je kunt voorstellen dat je zoiets wel spontaan zou doen, dan maken we het je via Social Seeder gewoon gemakkelijker.”

Bij Belfius

Bijvoorbeeld bij Belfius wordt Social Seeder al regelmatig ingezet, niet alleen om grote commerciële campagnes te ondersteunen, maar ook om vacatures te vermelden of om events te promoten. Nieuwtjes die niet alleen boeiend zijn voor de medewerkers, maar die ook een breder publiek kunnen interesseren. “Als ambassadeur vind ik Social Seeder erg laagdrempelig”, zegt contentmanager Heidi Wauters.

“Je krijgt een mail met daarin een kant-en-klaar bericht voor Twitter, Facebook of LinkedIn, dat je met één druk op de knop deelt in je netwerk. Een tijdje geleden lanceerde de bank een reeks vacatures voor young professionals. Toen ik die seedingcampagne deelde met mijn vrienden en volgers, kreeg ik opvallend veel reacties van jonge mensen uit mijn netwerk, die me vroegen hoe het was om bij Belfius te werken.”

(wdh) – Meer info: www.socialseeder.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14393 andere jobs