Vorige

1 van 492

Volgende
Volgend artikel:

7 simpele stappen tegen angst en stress tijdens Covid-19

8 ultieme tips tegen vakantiestress

22 augustus 2013
Terwijl de meeste werknemers hun vakantie reeds achter de rug hebben, staan sommigen nog op het punt te vertrekken. Wie dacht dat enkel werk stresserend en vakantie puur ontspannend is, heeft het grondig mis. Vakantiestress bestaat!
inpakken en wegwezen

Het Nederlandse Fonds Psychische Gezondheid omschrijft vakantiestress als 'het gevoel van extra spanning die door de vrije periode wordt opgeroepen. Deze reactie kan te maken hebben met het wegvallen van vaste gewoonten. Stress in vakanties kan ook te maken hebben met ruzies.'

Maar hoe vermijd je nu deze specifieke vorm van stress?

Enkele tips …

 1. Vertrek goed voorbereid door bijvoorbeeld op voorhand een inpaklijstje op te stellen. Zo geef je stress over alles dat je eventueel kan vergeten, geen kans.
   
 2. Oververmoeid op vakantie vertrekken, is geen goed idee. Rust daarom op tijd uit, voor je aan een lange reis begint.
   
 3. Vraag ruim op tijd aan je buren of familie om voor je huisdieren of post te zorgen. Zo voorkom je dat je deze beslissingen nog op het laatste moment moet nemen en buren of familie onvoorbereid zijn.
   
 4. Geen tijd om in te pakken? Stel het vertrek een dagje uit, zodat je helemaal ontspannen aan je vakantie kan beginnen.
   
 5. Maak goede afspraken met reisgenoten zodat je ruzies of ergernissen kunt voorkomen.
   
 6. Denk heel goed na over de vakantiebestemming en het type vakantie dat het beste bij je past. Wie liever de hele dag op het strand ligt, komt niet tot rust tijdens een sportvakantie.
   
 7. Tijd voor jezelf nodig? Zoek een bestemming waar je kinderen (of partner) zich een deel van de dag zelf kunnen vermaken.
   
 8. Hou rekening met tegenslag. Vakantie is allesbehalve perfect en dat hoeft ook helemaal niet. Elke minuut plezier hebben, is echt geen must.

(nm) – Bron: Psychischegezondheid.nl  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14938 andere jobs