7 dingen die een serveerster aan je haat

6 maart 2013
Op café gaan is dikke fun. Voor een barvrouw ook. Tenzij je weer eens een van die ‘grappige’ opmerkingen bovenhaalt, natuurlijk. Grappig voor jou en je vrienden, dat zeker. Maar voor haar?
rachel green jennifer aniston central perk opdienen

1. Oké we zitten in hetzelfde café, maar ik ben niet je date

Grappig hoeveel mannen de twee door elkaar slaan, enkel en alleen maar omdat een serveerster hen van drank voorziet, vriendelijk is en een vrouw is. Een tikje op de kont of schunnige opmerkingen, veel serveerster hebben dit al moeten trotseren. Voor mannen is dit misschien een manier om te laten zien dat ze de barvrouw appreciëren, maar vrouwen zitten anders in elkaar: zij nemen het meestal anders op. Een serveerster wordt niet betaald om te flirten of te doen alsof ze een relatie met je wil.

2. Betaal je me er eentje?

Regelmatig een rondje betalen op café is een kwestie van beleefdheid. Maar aan een serveerster vragen om ook een rondje te betalen, gaat voor de meeste te ver. Zelfs al ben je een zeer goede klant. Als je in de Colruyt 100 wc-rollen koopt, vraag je er dan ook enkele gratis?

3. Ik ben niet dom

Ja, een serveerster tapt bier voor jou. Maar dat betekent niet dat ze daarom dom is. Ook een barvrouw kan een diploma hebben. Het is niet omdat ze er niet van houdt om een hele dag op een bureaustoel achter een pc te zitten, dat ze minder slim is dan jij. Misschien heeft ze al wel meer van de wereld gezien dan iemand met een gewone kantoorbaan.

4. Beveel me niet om te glimlachen

Schrijf het niet op een bierkaartje, of zeg een serveerster niet dat ze meer moet lachen. Een serveerster heeft ook haar moeilijke dagen, niet elke dag is een feest, ook al werkt ze in een café. Ze kan er niet elke dag uitzien alsof ze de lotto heeft gewonnen. Alsof men tegen jou komt zeggen dat je meer moet glimlachen als je opbureau achter je computer zit. Nee toch?

5. Is het hier zo duur?

Een pintje, een Duvel of een trappist kosten geld. Maar alles wordt duurder. En trouwens, een serveerster werkt meestal in dienst, zij bepaalt de prijzen niet.

6. Nee, binnen roken mag niet

Nee, je mag niet meer roken in een café. Nee, ook niet na 1 uur ’s nachts. En ook niet als je het heel lief vraagt.

7. En nee, een lapdance staat niet op de kaart

Een lapdance kan je op café niet bestellen. Nee, het is zelfs niet grappig om er naar te vragen. Hou je manieren, serveersters doen ook gewoon hun job.

(mr)  

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15084 andere jobs