6% meer jobadvertenties dan jaar geleden

Het aantal vacatures in België steeg met 6% in het tweede kwartaal van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode in 2013, zo blijkt uit de Robert Walters European Job Index 2014. Ondanks een kleine seizoensgebonden dip van 4% op kwartaalbasis na de vakantieperiode in het voorjaar, bleven de vooruitzichten voor de Belgische arbeidsmarkt positief.
#

Economische groei en verbeterende marktomstandigheden waren duidelijk zichtbaar in de bouwsector, waar we een stijging van 11% in job advertenties op kwartaalbasis zagen en een stijging van 52% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat het vertrouwen in de markt zich herstelt, is eveneens merkbaar in de stijgende vraag naar IT professionals: 29% meer job advertenties dan een jaar geleden.

Financiële sector

De bancaire en financiële sector in België zag een bijzonder sterke stijging van 32% in het aantal job advertenties in het tweede kwartaal van dit jaar. Deze stijging was een gevolg van het economische herstel, dat het vermogensbeheer en private banking-industrie stimuleerde en banken hun front-office divisie liet groeien.

Naast de groeiende vraag naar professionals in de bancaire en financiële sector, steeg het aantal compliance functies eveneens met 19%, net als het aantal juridische functies waar we een stijging van 3% zagen in het voorbije kwartaal.

Na de zomervakantie

"Bedrijven reageren op het economisch herstel en de arbeidsmarkt herleeft als gevolg. Wij verwachten dat deze trend zich zal verder zetten gedurende het jaar, hoewel het waarschijnlijk is dat het aantal jobadvertenties licht zal dalen in Q3 tengevolge van de zomervakantie”, bemerkt Antoine Biot, Managing Director van Robert Walters België. “Wanneer de activiteiten hervatten in september, verwachten we dat de werkgevers hun aandacht opnieuw zullen richten op aanwervingen."

De Robert Walters European Job Index indexeert het volume van de belangrijkste jobboards in België, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Spanje en Zwitserland.

(kv) - Bron: Robert Walters 

6 augustus 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook