Vorige

1 van 822

Volgende
Volgend artikel:

5 carrièrelessen van Jens Dendoncker

10 krachtige sleutels voor succes

1 oktober 2019
Wil je sterker en succesvoller worden? Er zijn duizenden boeken over geschreven. Als je die allemaal moet lezen, zit je leven er bijna op. Als je er dan toch één wilt lezen, kies dan ‘Klein geluk – 10 eenvoudige sleutels om sterker in het leven te staan’ van Hannelore Demonie. Het briljante van dit boek schuilt in zijn eenvoud.

De self-care industrie is booming business. Er zijn boeken, workshops, personal coaches, therapieën … Liefst van al moeten we streng diëten, meerdere keren per week intensief sporten en keihard werken, uiteraard zonder de work-lifebalans uit het oog te verliezen. Maar therapeute Hannelore Demonie beweert dat je je levenskwaliteit ook kunt verbeteren zonder grote uitgaven en ingrijpende veranderingen.

Om gelukkiger te zijn, moet je je volgens haar simpelweg aan tien krachtige sleutels houden. We halen alvast enkele tips per gelukssleutel aan. Het beste van alles? Iedereen kan het … en het kost niets. Behalve af en toe een beetje tijd.

1. Adem

We zijn altijd gejaagd. Neem af en toe eens tijd om enkele minuten aan een stuk diep in en uit te ademen. Zo anticipeer je op stressreacties. Je hartslag vertraagt, je bloeddruk zakt.

2. Beweeg

Ga regelmatig wandelen. Neem de trap in plaats van de lift. Parkeer iets verder. Af en toe wat simpele krachtoefeningen of een fietstocht hebben ook een gunstig effect.

3. Eet

Eet zoveel mogelijk pure, onbewerkte voeding. Ga voor streek- en seizoensgebonden maaltijden. En neem de tijd om te eten. Zonder gsm of krant.

4. Drink

Drink voldoende water. Bij elke maaltijd een glas. En liefst ook nog elke keer minimaal een glas tussen twee maaltijden. Citrus, munt of komkommer zorgt voor een lekker smaakje.

5. Rust

Eet voor het slapen niet te zwaar en ban alcohol, cafëine of thëine vanaf de late namiddag. Zorg voor een vast slaapritueel en gebruik zo weinig mogelijk kunstlicht in je slaapkamer.

6. Ontspan

Ga regelmatig offline. Doe aan yoga en leer af en toe eens genieten van de rust als je alleen bent.

7. Geniet

Laat je gedachten af en toe eens helemaal los. Geniet van de start van de dag. Van dagelijkse activiteiten. Van de maaltijd. Van kleine dingen. Van water. Van stilte.

8. Lach

Lachen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je sociaal-emotioneel welzijn. Glimlach vaker en neem in de momenten samen met je partner de tijd om elkaar aan het lachten te brengen.

9. Druk je gevoelens uit

Durf jezelf zijn en je gevoelens uiten. Dan leef je intenser. Praat, uit je op een creatieve manier, schrijf je gevoelens in een dagboek … Kortom: zing, schrijf, huil, dans, lach, roep en bewonder.

10. Bemin

Niks zo straf als de kracht van de liefde. En dat start bij jezelf. Zelfacceptatie is noodzakelijk om jezelf en anderen graag te zien. Het geeft je zelfvertrouwen een boost en dat mondt dan weer uit in een positiever zelfbeeld.

Wil je nog meer tips? Dit is slechts een tipje van de sluier. In het boek van Hannelore Demonie vind je praktische oefeningen, interessante achtergrondinformatie en héél veel tips. Bovendien leest het boek als een trein. Een aanrader!

(em)

‘Klein geluk – 10 eenvoudige sleutels om sterker in het leven te staan’, Hannelore Demonie, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts, ISBN 9789463930185, adviesprijs: 22,95 euro

 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16937 andere jobs