79 formations: Artisanat

Zadelpassen

  • formation par Syntra Midden-Vlaanderen
Syntra West

Brood- en banketbakker - Avondopleiding

  • par Syntra West

Deze opleiding bereidt mensen zonder voorkennis voor op het beroep van bakker-banketbakker en kneedt ze tot vakkundige ambachtslui.

Deze opleiding duurt 3 jaar en bestaat uit de volgende modules:


1e jaar: Medewerker bakkerij


  • Activiteiten van de brood- en banketbakker
    • voorstelling beroep
    • materiaal
    • productkennis
    • basis afwerking en garneringen
    • bedrijfsbezoek of vakbeurs

 

  • Basis hygiëne en veiligheid
    • HACCP en voedselhygiëne
    • onderhoud en reiniging
    • bacterie- en temperatuursbeheersing
    • EHBO, milieu, brandveiligheid en ergonomie

 

  • Basis gistdegen
    • diverse broden
    • gerezen bladerdeeg
    • pistolets, piccolo
    • crèmekoeken

 

  • Basis beslagen, vullingen en crèmes
    • cakebeslag
    • bavaroises en mousses
    • biscuit
    • boterroom, slagroom, banketbakkersroom
    • rouladebiscuit

 

  • Basis vet-, kook-, en bladerdegen
    • soezendeeg: éclairs, soezen
    • boterdeeg: koekjes
    • bladerdeeg: confituurgebakjes, frangipanegebak, ...

  • Evaluatie praktijk
    • moduleproef

 

2e jaar


  • Degen
    • gistdegen
    • vetdegen
    • bladerdeeg
    • moduleproef

 

  • Beslagen en taarten
    • toegepaste bedrijfsvoering
    • beslagen
    • kookdegen
    • vullingen en crèmes
    • taarten
    • moduleproef


  • Basis chocolade
    • inleiding
    • materiaal
    • hygiëne en veiligheid
    • productkennis
    • bereiden van chocoladeproducten
    • moduleproef

 

3e jaar


  • Luxe banketproducten
    • luxe gebak op basis van biscuitbeslag
    • Opbouwgebak
    • Soezendeeg
    • Bladerdeeg
    • verfijnde crèmes
    • consumptie-ijs
    • Beslagen
    • Kookdeeg
    • vullingen en crèmes
    • taarten met verschillende degen

  • Luxedegen
    • vet- en bladerdegen
    • gistdegen
    • vullingen & crèmes

  • Projectmodule bakker & banketbakker
    • Visie en strategie van de onderneming
    • Wetgeving en administratie
    • Personeelsbeleid
    • Begeleiding eindwerk
    • Productassortiment en prijszetting
    • inrichting & infrastructruur

  • Eindproef praktijk brood- & banketbakker


Deze opleiding richt zich op iedereen die zich vakkundig wil (om)scholen tot brood- en banketbakker.

Cette formation est éligible pour

Vlaams opleidingsverlof (VOV) KMO portefeuille (Flandres) Chèques-Formation