79 formations: Artisanat

Banketbakker

  • formation par NHA Afstandsonderwijs
  • En ligne

Bakker

  • formation par NHA Afstandsonderwijs
  • En ligne

Slager

  • formation par Syntra West
Syntra West

Chocolatier – ijsbereider – Voltijdse dagopleiding

  • par Syntra West

Na onze opleiding ben je in staat om naast chocolatier ook heel wat basis ijsbereidingen te vervaardigen.

  • Basis chocolade (8 sessies)
    • inleiding
    • materiaal
    • hygiëne en veiligheid
    • productkennis
    • basistechnieken
    • maken van eenvoudige chocoladeproducten
    • moduleproef

 

  • Eenvoudige pralines (10 sessies)
    • bereiding, verwerking en afwerking van chocolade en vullingen
    • bewaren en verpakken
    • moduleproef

  • Stuk- en holgoed (7 sessies)
    • bereiding, verwerking en afwerking van chocoladeproducten (stuk- en holgoed)
    • bewaren en verpakken
    • moduleproef

  • Basis hygiëne en veiligheid (3 sessies on campus + e-learning)
    • HACCP
    • Onderhoud en reiniging
    • Bacterie- en temperatuurbeheersing
    • EHBO
    • Brandveiligheid
    • Praktijk EHBO
    • Praktijk brandveiligheid

 

  • Verfijnde pralines (10 sessies)
    • verfijnde pralinesverfijnd stukgoed
    • dessertkoekjes
    • moduleproef

 

  • Chocoladekunst (9 sessies)
    • etalagetechnieken
    • chocoladetechnieken
    • moduleproef

 

  • Confiserie (9 sessies)
    • Initiatie suiker bewerken
    • Marshmallows
    • Boterkaramels
    • Zachte snoep
    • Harde snoep

 

  • Gespecialiseerde chocoladeproducten (9 sessies)
    • Maken, verwerken en verpakken van gespecialiseerde chocoladeproducten
    • Foodpairing

  • Chocolatier als ondernemer (8 sessies)

 

  • Basis ijsbereidingen (9 sessies)
    • inleiding
    • materiaal
    • productkennis
    • Basis ijsbereidingen
    • Geturbineerde ijssoorten
    • Sorbets
    • Fruitmixen en purees verwerken in ijs
    • Basis afwerking en garnering
    • Bewaring en verpakking

  • Ijsspecialiteiten - en taarten (11 sessies)
    • beheer en organisatie atelier
    • praktijk ijsspecialiteiten en -taarten
      • Beslagen en degen
      • Vullingen en crèmes
      • Garneringen
      • (eenpersoons-) ijstaarten
      • Afwerkingen
      • Ijspralines
      • Consumptie-ijs (ijs op een stokje, candybars,sandwich, …)
      • ijsdranken (Milkshakes, granita, Frappé’s, ...)
      • ijssoufflés
      • Verpakken en bewaren

  • Ijsbereider als ondernemer (8 sessies)
    • Visie en strategie van de onderneming
    • Wetgeving en administratie
    • Productassortiment en prijszetting
    • Verkoop

  • Traject succesvol ondernemen
  • Eindproef chocolatier - ijsbereider

Je bent en/of minimum 18 jaar en hebt voldaan aan de deeltijdse leerplicht of je bent in het beroep of een verwant beroep werkzaam als zelfstandige of als werknemer.
Deze cursus is een professionele en praktijkgerichte opleiding voor personen vanaf 18 jaar.

Cette formation est éligible pour

KMO portefeuille (Flandres)