79 formations: Artisanat

Syntra West

Confituur

  • par Syntra West

Confituur maken kent na deze opleiding geen geheimen meer.

Sessie 1

  • Theorie
    • Wat is confituur?
    • Waarom confituur maken?
    • Wat zorgt er voor een goeie binding?
    • Wat is pectine?
    • de test
    • pectinegehalte van fruit
    • Hoe nog langer bewaren?
    • Wat als het toch mis gaat?
    • Wat met diepvriesfruit?
  • Recepten
    • confituur van krieken, pink lady en vanille
    • gelei van appel, gember, tijm en citroen
    • jam van abrikozen
    • confituur van frambozen en jeneverbessen
    • confituur van (roze) rabarber, chili en melk chocolade
    • choco donker met speculoos stukjes, type Boerinneke
    • pâte de fruits

Sessie 2

  • Recepten
    • marmelade van sinaasappel en vanille
    • confituur van ananas, mango en passievruchten
    • tomaten confituur met mosterdzaadjes
    • veenbessen confituur, koud geroerd
    • chutney voor desserts
    • uienconfituur
    • choco met praliné, type nutella
    • boter

De opleiding &, 39;confituur&, 39; richt zich naar uitbaters van kleine logies, bakkers en patisserieprofessionals, alsook keukenmedewerkers.