79 formations: Artisanat

Syntra West

Sweets & Candy: Artisanaal vervaardigen van zoetwaren - Confiserie

  • par Syntra West

Leer heerlijke zoetwaren creëren met onze confiserie-opleiding 'sweets & candy'.

Initiatie suiker bewerken

  • verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
  • basistechnieken overlopen en toepassen: koken, satineren
  • verschillende bindmiddelen: overzicht en gebruiksvoorwaarden
  • alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen

Marshmallows

  • marshmallows, guimauve, spek
  • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
  • verschillende soorten marshmallows
  • klassieke en minder klassieke toepassingen
  • toepassing in meerdere smaken en vormen

Boterkaramels

  • harde en zachte boterkaramels, fudges
  • invloed van grondstoffen op het eindresultaat
  • boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines

Zachte snoep

  • pâte de fruits, lokum, gommen, zwarte muizen
  • invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
  • verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur, ...  

Harde snoep

  • feuilleté, gevulde feuilleté, kustrocken, lekstokken
  • invloed van grondstoffen en kookgraad
  • verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
  • bewaarmethodes

Deze opleiding richt zich naar bakkers, banketbakkers, chocolatiers, ijsbereiders, restaurateurs, traiteurs en hun medewerkers