Werken op de trein: 4 tips

Werknemers verliezen snel een aantal uren per week met te pendelen naar hun werk. Treinreizigers kunnen proberen alsnog het beste te halen uit deze verloren tijd, door tijdens de treinrit alvast wat te werken. Maar hoe doe je dat?
#

Snel instappen en je plaats veroveren

Het is niet altijd gemakkelijk om een plaats op te eisen in een bomvolle trein. Probeer – in de mate van het mogelijke en zonder kleerscheuren – als een van de eersten de trein op te stappen, zodat je verzekerd bent van een goede plaats. Daarvoor moet je zeker op tijd komen en wacht je best zo ver mogelijk van de trappen. Een getrainde treinpendelaar weet na een tijd wel waar de trein stopt, en in welke wagon het meestal het minst druk is. Let wel, respecteer afstappende reizigers en houd het beschaafd. Als er gewonden moeten vallen opdat jij een plaatsje zou kunnen bemachtigen, vergeet het dan al maar.

Simuleer een werkomgeving

Gewapend met een koptelefoon, met muziek die je niet afleidt van je werk, en een tablet, smartphone of laptop kan je op de trein toch je werkplek nabootsen. Probeer je op die manier zo goed mogelijk te concentreren en breng desnoods een koffie mee, zodat je helemaal in je element bent. Een vergadering voorbereiden of een rapport opstellen zijn zaken die je alvast op voorhand op de trein kan doen.

Offline werken

Internetmogelijkheden zijn vaak beperkt op treinritten, dus het valt aan te raden om bepaalde zaken al op voorhand af te werken. Zo kan je mails opstellen en opslaan, die je later, wanneer je weer over een internetverbinding beschikt, kan versturen. Ook kan je eindelijk de tijd nemen om interessante artikels, die je tevoren hebt opgeslagen, eens uitgebreid door te nemen.

Ideeën opdoen

Een lange treinrit is uitermate geschikt om ideeën op te doen. Even je gedachten ordenen en uit het raam staren, kan misschien wel wonderen doen en bepaalde inzichten opleveren. Denk na over doelstellingen of werk in je hoofd een aantal ideeën uit.

(nm) – Bron: Intermediair.nl 

26 december 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook