Werken bij Carglass: 'Stralen doen we samen'

18 juli 2016
De hoofdzetel van Carglass® in Hasselt.
De hoofdzetel van Carglass® in Hasselt.
“Mensen. Die zijn onze sterkste troef en daarom staan ze centraal. Dat geldt voor onze klanten, maar zeker ook voor onze medewerkers.” Aan het woord is Els Haesen, Recruitment & Talent Development Manager bij Carglass®. Met 1.200 collega’s zijn ze ondertussen al, bij de topspeler op vlak van autoruitherstellingen. Sinds twee jaar kan je er ook terecht bij Carglass® Carrosserie voor de reparatie van kleine en grote carrosserieschade.

“Onze medewerkers zijn geen nummers maar ze worden gewaardeerd om wie ze zijn. Elke nieuwe collega krijgt, vanaf de eerste dag, een warm onthaal en maakt zo meteen kennis met het familiegevoel dat we, als groot bedrijf, absoluut willen behouden. Hier is iedereen bereid om een ander te helpen, helemaal in het verlengde van onze slogan ‘Stralen doen we samen’. Een bemoedigend woord, een schouderklopje, het hoort er allemaal bij. Men gaat dan graag die extra uitdaging aan of zet die bijkomende stap, ook al is het soms pittig.

Het Carglass European Distribution Center in Bilzen
Onze nieuwe carrosserieafdeling - Carglass® Carrosserie - wint snel aan bekendheid maar ook onze ondersteunende diensten groeien als kool. Daarom zoeken we voortdurend naar klantvriendelijke  medewerkers: van handige jongens in de garage tot mensen op bachelor- en masterniveau voor de invulling van jobs in marketing, ICT, aankoop, klantendienst, boekhouding, noem maar op. Mensen die graag in een positieve sfeer werken en dat ook zelf uitstralen met hun glimlach, die passen helemaal binnen ons bedrijf.”

“Hier zijn veel mogelijkheden”

Voor talenknobbel Els Billen (47) werd Carglass®, vlak voor de zomer, haar nieuwe uitdaging na 14 jaar werk op een advocatenkantoor. “Ik wilde iets waar ik, als bedrijfstolk, nog meer met talen kon spelen. Het Customer Contactcenter van Carglass® in Hasselt, waar we klanten uit het hele land verder helpen, bood me een perfecte oplossing."

Els Billen
"De mogelijkheden zijn enorm. Iedereen springt voor je in de bres, een vakantieregeling verloopt altijd soepel en ik heb mijn collega’s al anders en beter leren kennen op de bijeenkomsten die buiten het werk op het programma staan. Want dat valt me op: ze besteden hier echt veel aandacht aan het welbevinden van hun mensen. Het is hier fijn om te werken en alleen daarom zou ik het anderen ook aanraden.”

“Al opleiding kunnen volgen”

Thomas Smolders (27) is al 1,5 jaar een trotse werknemer van Carglass® Distribution. “Ik had een opleiding als zorgkundige achter de rug, maar wou tijdelijk in de logistiek aan de slag”, vertelt hij. “Carglass®  sprak me aan omdat het een groot bedrijf is dat nog ieder jaar groeit. De werkomgeving wist me al heel snel te bekoren. Een trainer stond klaar om me de kneepjes van het vak aan te leren. Met de collega’s verliep de samenwerking meteen heel goed. Vandaar dat ik besliste om hier te blijven en stap voor stap nieuwe uitdagingen aan te gaan binnen het bedrijf.”

Thomas Smolders
Thomas zorgt in het gloednieuwe Carglass® distributiecenter van Bilzen voor de ‘inbound’. “Ik moet dus de inkomende goederen verwerken. Daarnaast val ik regelmatig in voor collega’s die met de hef- en reachtrucks rijden. Carglass® heeft me het vertrouwen gegeven om daar een opleiding voor te volgen, en zo’n kans grijp ik graag met beide handen. Het geeft meer mogelijkheden om door te groeien. We zullen wel zien wat de toekomst brengt…”

“Een bekende naam straalt vertrouwen uit”

Jurgen Reynders (39, rechts op de foto hieronder) is atelierverantwoordelijke Carglass® Carrosserie in Genk. “Sinds mijn twaalfde leerde ik het vak in de garage van papa en nu ben ik 3 jaar aan de slag bij Carglass® . De bekende naam van het bedrijf straalt  vertrouwen uit en biedt ook zekerheid voor je toekomst."

Jurgen Reynders
"Dat comfort voelen we elke dag: in de ondersteuning vanuit het moederbedrijf, in de grote autonomie die we krijgen om onze garages uit te rusten tot in de mooie outfit die klaarligt voor elk van ons. Om te zwijgen van de fijne sfeer, de personeelsfeestjes, kleine dingen allemaal die het super plezant maken. Ik heb al verschillende mensen overtuigd en aangebracht om hier te werken. Het is gewoon een fijne én correcte werkplek.”

(wv) 

Interesse? Kijk voor jobs op jobs.carglass.be/nl 

  • Jobs voor Carglass

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14228 andere jobs