Wat vertelt je gezicht over jou?

Van je gezichtsuitdrukking valt veel af te lezen. Het kan wat je zegt zelfs overschaduwen of tegenspreken. Bepaalde gezichtskenmerken kunnen ook iemands karakter voorspellen. Handig om de bedoelingen van je baas of collega’s te doorgronden.
#

Je kan dus zelf best ook eerlijk zijn op de werkvloer. Als je A zegt, en je straalt B uit, dan heb je een probleem. Maar hoe kan je achterhalen wat je uitstraalt?

Alan Stevens, een Australische ‘mensenlezer’, heeft een theorie ontwikkeld waarbij gezichtskenmerken de persoonlijkheid van mensen kunnen voorspellen. Zijn uitgangspunt: gezichtskenmerken weerspiegelen aangeboren en aangeleerde kenmerken, en kunnen dus menselijk gedrag voorspellen. Hij trekt dit door naar de werkvloer en arbeidsmarkt, zo is hij onder meer auteur van het boek ‘The face – How to get your ideal career to match your personality’ .  

“We hebben 43 spieren in ons gezicht, en degene die we veel gebruiken, ontwikkelen zich. Net zoals je door veel te fitnessen je armen, benen en rug kan trainen”, aldus Alan Stevens.

6 eigenschappen die we van iemands gezicht kunnen aflezen

1. Zelfzekerheid 

Zelfzekerheid wordt aangegeven door de verhoudingen van iemands gezicht. Mensen wiens breedte van het gezicht minstens 70 procent is van de lengte, zijn zelfverzekerd. Wie een verhouding heeft van minder dan 60 procent is voorzichtig en bedachtzaam.

Gezicht 1

2. Verdraagzaamheid 

Verdraagzaamheid valt af te leiden aan de horizontale afstand tussen de ogen. Mensen met bredere ogen zullen verdraagzamer zijn voor fouten van anderen.

Gezicht 2

3. Gevoel voor humor 

De verticale sleuf in de bovenlip (tussen de bovenste lip en de neus, het zogenaamde filtrum) heeft ook z’n effect. Hoe langer die sleuf is, hoe droger het gevoel voor humor en hoe sarcastischer de persoon is.

4. Veel praten 

Aan de vorm en de grootte van de lippen kan worden afgeleid of iemand veel praat of niet. Mensen met vollere bovenlippen zullen meer praten, terwijl wie gezegend is met dunnere lippen bondiger zal spreken.

5. Analytische geest 

Mensen met dikke rimpels zullen analytischer ingesteld zijn, terwijl wie dunnere rimpels of geen rimpels heeft, doeltreffender zal zijn en meer actie zal ondernemen.

6. Charisma 

Mensen met dieper gekleurde ogen zullen meestal meer charisma hebben.

Van deze theorie zijn zelfs 2 apps gemaakt (ProfileMe en ProfileMatch), met zelfs ook tips om om te gaan met mensen met verschillende karakters.

(mr) – Bron: www.businessinsider.com 

24 januari 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook