Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 958

Volgende
Volgend artikel:

Vlaams opleidingsverlof zit in de lift

Vijf carrièrelessen van Ed Sheeran

Mocht je hem niet kennen en op straat tegen het lijf lopen, je zou er niet meteen een popster in zien. Maar intussen is Ed Sheeran wel een van de succesvolste muziekartiesten van dit moment. Allemaal goed en wel, maar wat kun jij leren van deze roodharige superster van 1,73 meter?

1. Jong geleerd is oud gedaan

Kleine Ed leerde al gitaar spelen op jeugdige leeftijd. Hij begon nummers te schrijven tijdens zijn schooltijd aan de Thomas Mills High School in Framlingham bij Ipswich. Ook sloot de zanger zich aan bij een bandje. “Muziek is iets wat je zelfvertrouwen geeft, waardoor je denkt: waw, ik kan werkelijk iets goed”, zei hij daarover.

2. Spring uit de toon

Volgens Sheeran zelf is zijn succes deels te danken aan zijn opvallende uiterlijk. “Ik zag er een beetje gek uit. En toen ik begon op te treden zei iedereen: ‘oh, daar is die roodharige jongen met z’n kleine gitaar’. Tja, zo onthouden ze je”, zei hij onlangs in een interview. Ooit kwam kleine Ed elke dag huilend van school omdat hij regelmatig werd gepest om zijn haarkleur, bril en stotterprobleem. Maar dat was vroeger.

3. Spring uit de toon (bis)

De nummers en albums van Sheeran drijven doorgaans niet op een bepaalde muziektrend: ze zijn een genre op zich of een verzameling ervan. Op zijn platen combineert de artiest bijvoorbeeld probleemloos Ierse folk met rap. Hij behoort niet tot één bepaald muziekkamp, maar brengt bestaande genres wel samen.

4. Zoek de juiste zakenpartners

Samenwerken is cruciaal voor Ed. Hij nam liedjes op met r&b-zangers, met rappers als Drake en Eminem en met een popster zoals Taylor Swift. Zo scoorde hij recent nog een hit met Justin Bieber. Daarvoor deed hij dat nog met een duetversie van zijn nummer Perfect, gezongen met Beyoncé. Ed is een vriend van iedereen.

5. Denk aan je work-life balance

Een jaar of twee geleden verhuisde hij terug naar zijn heimat in Engeland. Hij kocht in Suffolk een enorm landgoed waar hij zich kan terugtrekken. Hij omringt zich ook met een kleine, maar hechte groep mensen. Zo reizen zijn beste vrienden vaak met hem mee tijdens zijn tour en komt zijn vrouw Cherry langs wanneer ze kan. Ed gaat dan na zijn shows met z'n allen uit eten of ze drinken nog wat op de hotelkamer. Sheeran neemt ook vaak lange vakanties tussen de tournees door. Zo kondigde hij deze zomer een break van anderhalf jaar aan om bij zijn vrouw te zijn.


(William Visterin) - Bron: MARK Magazine

9 oktober 2019
Anderen bekeken ook