Technicus bij Alpro: afwisselende job in een gestructureerde werkomgeving

De snelle groei van Alpro biedt kansen voor technisch talent. Drie jaar geleden deed Dieter (39) een spontane sollicitatie en kon hij vrijwel meteen aan de slag als technicus op de cup-afdeling. Afwisseling en structuur in het werk zorgen ervoor dat Dieter elke dag weer met veel zin naar de site in Wevelgem fietst.
Dieter van Alpro
"Er komen steeds nieuwe uitdagingen, waardoor ik me hier helemaal thuis voel. Techniek blijft me fascineren en bij Alpro kan ik mijn ervaring volledig benutten.” (Dieter, technicus bij Alpro)

“Met een diploma elektromechanica en enkele specialisatiejaren elektrotechnieken kon ik voor mijn eerste job aan de slag bij een elektricien. Nadien was ik actief bij Boal, een aluminium extrusiebedrijf in Moorsele. Ik deed er heel wat ervaring op, zowel wat betreft elektronica, pneumatica als hydraulica. En ik leerde er ook zelfstandig werken, wat nu nog altijd zijn vruchten afwerpt. Maar na zestien jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en besloot ik om spontaan te solliciteren bij Alpro.”

Van vijf naar acht lijnen

Toen ging het snel voor Dieter, want een paar dagen later werd hij al uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na een aantal cognitieve proeven en technische tests met de teamleader en het hoofd van de technische afdeling kon hij starten als technicus op de cup-afdeling. Zijn werkuren lopen van 6 tot 14 uur of van 14 tot 22 uur.

“Op de cup-afdeling worden desserts gemaakt. Mijn taken kan je onderverdelen in twee delen. In de eerste plaats staan we in voor het preventief onderhoud van de lijnen, zoals smeren, lagers en slijtageonderdelen vervangen enzovoort. Het onderhoud gebeurt op een zeer gestructureerde manier, dat brengt zekerheid met zich mee. Naast het onderhoud zorgen wij er ook voor dat de lijnen iedere dag weer draaien en zoeken we naar oplossingen als er zich problemen voordoen. Wij hebben onze handen vol. In korte tijd is het aantal lijnen uitgebreid van vijf naar zeven en tegen het einde van het jaar wordt een achtste lijn geïnstalleerd.”

Samenwerken is een teamsport

Dieter maakt deel uit van een team van vijf techniekers. “Het is een toffe ploeg met zowel ervaren als jongere collega’s. We vullen elkaar goed aan, iedereen heeft zijn specialisatie. Via een wekelijkse beurtrol van de werkzaamheden blijft de job zeer afwisselend. De eerste maanden vond ik het werk af en toe stresserend. Ik heb immers graag controle over wat ik doe. Maar wanneer je in een andere omgeving komt met nieuwe machines en procedures, moet je toch eerst leren om alle informatie te verwerken. Gelukkig werd ik hier goed bij geholpen door mijn collega’s en kon ik ook altijd terugvallen op handleidingen.”

Opleidingsmogelijkheden

Werken bij Alpro betekent voortdurend mee-evolueren in je job. “Op dat vlak biedt Alpro meer dan voldoende opleidingsmogelijkheden. Voor de introductie van de Tetra Pak lijn kregen we gedurende drie weken een opleiding in Zweden, en ook een pneumatische bijscholing stond al op het programma. Op die manier komen er steeds nieuwe uitdagingen bij, waardoor ik me hier helemaal thuis voel. Techniek blijft me fascineren en bij Alpro kan ik mijn ervaring volledig benutten”, besluit Dieter.

(wv)

Hebt u zin in een uitdagende en afwisselende job? Alpro is steeds op zoek naar techniekers ...

28 april 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook