Sleutelen aan een elektrische toekomst

13 september 2019
Technische kennis is van strategisch belang voor De Lijn. Om in de toekomst te werken aan grote elektrische voertuigen en de bijhorende laadinfrastructuur en batterijrecyclage, zet De Lijn een sterk opleidings- en aanwervingsprogramma op. Een geknipte kans voor technici die met e-mobiliteit aan de slag willen.

“Grote elektrische voertuigen zijn de toekomst van De Lijn”, zegt Peter Vanwalleghem, directeur van de businessunit techniek. “Lage emissiezones bannen dieselbussen en op termijn zelfs hybrides. De Lijn zal daardoor wellicht de eerste in Vlaanderen zijn met een ruime vloot elektrische voertuigen. Eerst bussen en trams, maar mogelijk ook vrachtwagens. De Lijn wil uitgroeien tot hét Vlaamse kenniscentrum rond elektrische voertuigen.”

Omscholen van mechanisch naar elektronisch

“Op technologisch vlak gaat het heel snel voor onze technici. Daarom wil De Lijn een technisch loopbaantraject uitbouwen. Bijvoorbeeld: medewerkers met een mechanische opleiding scholen we om tot elektronicus. Ideaal voor wie een passie heeft voor innovatie en techniek. Bovendien kan je meegroeien in onze opleidingstrajecten. Zo ben je altijd mee met de nieuwste technologische ontwikkelingen.”

Een loopbaan vol nieuwe technologie

Om nieuwe technische profielen aan te trekken, ontwikkelt de Vlaamse vervoer maatschappij de afdeling ‘De Lijn Technics’. “De Lijn biedt je meer mogelijkheden dan chauffeur worden. Je kunt bij ons als technicus een interessante loopbaan uitbouwen. Iedereen met de juiste attitude is welkom.”

De businessunit techniek doet een beroep op een 800-tal medewerkers in 70 teams verspreid in Vlaanderen. Je werkt er aan voertuigen, spoorinfrastructuur, tractiestations of gebouwen. Technici zijn er actief als onderhoudsmedewerker, koetswerkhersteller, expert technicus, tekenaar, deskundige (elektriciteit, elektronica-mechanica, traminfrastructuur), projectingenieur... jij kiest!

Geïnteresseerd in een job bij De Lijn?
Surf dan naar delijn.be/jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16732 andere jobs