Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 959

Volgende
Volgend artikel:

5 tips om af te rekenen met faalangst

Nieuwe professionele trend: ‘serial mastering’

“We moeten toch langer werken, bouw je loopbaan daarom duurzamer uit” (Dominique Vosse, talent manager)
We moeten allemaal langer werken. Welke andere reden heb je nog nodig om eerst je horizon te verruimen vooraleer je wil doorstoten op de carrièreladder?
jongedame
“We moeten toch langer werken, bouw je loopbaan daarom duurzamer uit” (Dominique Vosse, talent manager)

“Het gaat allemaal om serial mastering, een term die ik heb opgepikt van Lynda Gratton (Engelse psychologe, auteur en autoriteit op hr-gebeid, red.)”, zegt Dominique Vosse, hr talent manager bij Boehringer-Ingelheim. “Serial mastering betekent dat je je niet altijd per se verticaal moet willen ontwikkelen, maar dat het ook loont om verschillende competenties naast elkaar te kunnen plaatsen.”

Het kunnen combineren van verschillende competentiegebieden wordt overigens almaar belangrijker om te groeien, meent Dominique Vosse. “Belangrijker zelfs dan zeer veel te weten over één domein.”

Meer leren

Nog een argument voor het standpunt van Dominique Vosse is dat werknemers steeds vaker multi-inzetbaar moeten zijn. Meer tijd spenderen aan leren, is ook daarom geen slecht idee.

“Het luik ‘opleiding en ontwikkeling’ wordt essentieel om op te klimmen op de carrièreladder. Een gevolg daarvan is dat we misschien minder snel carrière zullen maken, maar dat raad ik iedereen ook aan, zeker de starters van nu. We moeten toch langer werken dan vroeger; dat is alvast één goede reden om je loopbaan trager, breder en duurzamer uit te bouwen.”

(wv) 

7 juni 2013

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook