Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 969

Volgende
Volgend artikel:

Alle voor- en nadelen van jobhoppen

5 carrièrelessen van Willy Sommers

Willy Sommers
Deze zomer was hij nog te bewonderen op het podium van het muziekfestival Pukkelpop. Weinig Vlaamse zangers doen hem dit na. Voor hem was het de mooiste dag van zijn (lange) carrière. Wat kun jij opsteken van Willy Sommers?

1. Doe je job graag

De job van Willy is niet min. Sommigen omschrijven hem als de hardest working man in showbusiness, met de voorbije zomer meer dan veertig optredens. Zo komt zijn beroep van schlagerzanger in aanmerking voor de lijst van zware beroepen. Het is fysiek zwaar, met onregelmatige uren en vaak nachtwerk. Toch geniet hij met volle teugen van zijn job.

2. Je bent nooit te oud

Vandaag heeft de term vergrijzing een negatieve weerklank. Onterecht. Niet elke 60-plusser is inactief. Willy Sommers is 66 jaar en heeft er al een loopbaan van 47 jaar op zitten. Dat is twee jaar meer dan de regering vooropstelt in de pensioenhervorming.

3. Kies een (positief) levensmotto

‘Geen probleem’ is de naam van een oudere hit van Willy Sommers, een nummer waarbij hij tijdens repetities soms handgebaren maakt om aan te geven dat er geen probleem is. Maar het is ook een levensmotto en -houding. Zijn leuze is zo bekend dat zijn gitarist deze twee woorden, samen met een afbeelding van Willy zelf, op zijn been liet tatoeëren.

4. Omarm je stress

“Gezond nerveus, dat ben ik altijd voor een show”, zo vertrouwt Willy Sommers iedereen toe. Ook bij zijn aankomst in de backstage van Pukkelpop. Relaxed, met de zonnebril op de neus en de leren jekker om de schouders, maar wel lichtjes gespannen. “Het zou raar zijn mocht ik geen stress hebben, toch?”

5. Laat je niet in een hokje steken

Het optreden van Willy Sommers in Hasselt was een van de meest legendarische momenten uit de Pukkelpop-geschiedenis. Een schlagerzanger, met liedjes uit een tijd waarin de meeste festivalgangers nog niet geboren waren, trad op voor een rockpubliek. Het liet zien dat mensen zich niet per se in hokjes moeten laten steken. Je kunt stevige rock met schlagermuziek combineren. Net zoals je ook uiteenlopende jobs en expertises kunt uitbouwen.


(wv) - Bron: MARK Magazine 

11 oktober 2018
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook