Kale mannen oogsten meer succes

Mannen die denken dat een weelderige haardos een positieve invloed heeft op succes kunnen best hun mening herzien. Volgens een onderzoek van de University of Pennsylvania blijkt namelijk dat kale mannen als mannelijker, dominanter en in sommige gevallen zelfs als meer gezaghebbend worden beschouwd dan mannen mét haar.
Jeffrey Katzenberg DreamWorks
Jeffrey Katzenberg (DreamWorks)

In de studie werden drie experimenten uitgevoerd om de heersende percepties over mannen met kaalgeschoren hoofden te achterhalen. In deze experimenten vonden de proefpersonen dat mannen met geschoren hoofd dominanter overkomen dan hun 'harige' tegenhangers. Daarnaast werden in dit onderzoek kale mannen als mannelijker en soms zelfs als meer gezaghebbend bevonden. Mannen met een dunner wordende haardos daarentegen werden gepercipieerd als het minst aantrekkelijk en het zwakst.

Jonger & meer zelfvertrouwen

Volgens Rachel Silverman van The Wall Street Journal verklaart dit mogelijk het succes van belangrijke kale of kaalgeschoren zakenleiders zoals Marc Andreese, oprichter van Netscape, Jeffrey Katzenberg, CEO van DreamWorks en Jeffrey Bezos, oprichter en CEO van Amazon.com.

Sommige leidinggevenden verklaren dat een kaal hoofd hen een jonger voorkomen geeft – of op z'n minst hun leeftijd minder duidelijk maakt – en hen meer zelfvertrouwen geeft. Marketinggoeroe en schrijver Seth Godin: "Ik zeg niet dat je hoofd kaalscheren je succesvol maakt, maar het toont wel dat je iets actief ondernomen hebt."

(nm) – Bron: Express.be 

2 november 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook