Horeca niet geschikt om te werken

Uit wereldwijd onderzoek van werkplekaanbieder Regus blijkt dat de horeca geen geschikte werkplek biedt voor zakenlui. Een reeks ergernissen maakt werken op café heel wat minder hip dan gedacht.
#

Meer dan 26.000 zakelijke respondenten uit meer dan 95 landen werkten mee aan de wereldwijde studie van Regus. Hoewel werken in een horecagelegenheid vandaag helemaal ‘in’ is bij vooraanstaande zakenmensen wijst de studie uit dat dit toch niet de ideale plaats is om te werken.

Onvoldoende veiligheid voor eigendommen (76 procent), een gebrek aan privacy (74 procent) en lawaaierige cafébezoekers (72 procent) maken de top drie uit van ergernissen die Belgische werknemers ondervinden wanneer ze vanuit een horecagelegenheid werken. Daarnaast ergert 66 procent zich aan het achtergrondlawaai en staat volgens 63 procent de trage en onbetrouwbare internetverbinding de productiviteit in de weg.

Onprofessioneel

Ondanks dat de ondervraagden duidelijk aangeven dat het ontzettend handig is om in een café wat mails te versturen of snel bij te praten met een collega, benadrukken ze dat de horeca nooit de standaard zal worden. Een café of andere horecagelegenheid is namelijk geen productieve omgeving, onvoldoende beveiligd en onprofessioneel. Zo vindt meer dan de helft (55 procent) ook dat een café niet de ideale plek is om te vergaderen met klanten.

"Steeds meer horecazaken richten zich op de groeiende groep telewerkers door gratis Wifi of koffie aan te bieden. Natuurlijk is het leuk om van daaruit werkmails te checken of bij te praten met collega’s, maar uit dit onderzoek blijkt dat voor een langere tijd werken in een horecazaak nefast is voor de productiviteit. Een café of koffiebar is geen professionele en productieve werkplek”, aldus William Willems, Algemeen Directeur van Regus BeLux.

(nm) – Bron: Regus 

30 oktober 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook