Hoeveel krijgt Steve Buscemi betaald?

In 2011 sleepte de 55-jarige Amerikaanse acteur en regisseur Steve Buscemi de Golden Globe voor Beste Acteur in de wacht voor zijn hoofdrol in de misdaadreeks Boardwalk Empire. Dat hoofdrolspeler Buscemi per aflevering rijkelijk betaald wordt voor zijn glansrol, is dan ook geen verrassing …
Steve Buscemi
Steve Buscemi is Enoch 'Nucky' Thompson in 'Boardwalk Empire'.

Steve Buscemi, die sinds 1986 aan de slag is als acteur, maakte naam en faam met opmerkelijke rollen in films als 'Fargo', 'The Big Lebowski' en 'Reservoir Dogs'. In het verleden werkte hij samen met enkele grote Hollywoodnamen waaronder Quentin Tarantino, Jerry Bruckheimer en de Coen-broers.

Boardwalk Empire

Sinds 2010 schittert Buscemi als Enoch 'Nucky' Thompson in de HBO-reeks Boardwalk Empire. De serie werd onder meer bekroond met twee Golden Globes. Het hoeft bijgevolg niet gezegd dat de Amerikaanse acteur hiervoor financieel meer dan behoorlijk beloond wordt.

Inmiddels zijn er drie seizoenen van de reeks gemaakt, in september gaat het vierde seizoen in de Verenigde Staten in première. Elk seizoen telt twaalf afleveringen. En voor iedere aflevering van Boardwalk Empire ontvangt Buscemi 75.000 dollar (omgerekend zo'n 56.079 euro, nvdr.) op zijn bankrekening.

Een kleine rekensom toont bijgevolg dat Buscemi na drie seizoenen van de bekende misdaadreeks een mooie 900.000 dollar (oftewel 672.948 euro, nvdr.) bijeen heeft gespaard. Naar verluidt is de acteur vandaag maar liefst 35 miljoen dollar (+/- 26,2 miljoen euro, nvdr.) waard.

(nm) 

5 september 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook