Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 787

Volgende

Hoe kies je de perfecte agenda? 6 tips

Ben je geen planner in hart en nieren? Dan biedt een agenda de ideale oplossing. Zo mis je geen enkele deadline of afspraak en heb je minder last van stress. Met een agenda die echt bij je past, ligt succes binnen handbereik.
#

In de boekhandel word je overstelpt met agenda’s en planners. Het is heel verleidelijk om een exemplaar te kiezen met een mooie cover, of een leuke opmaak. Vind je de indeling niet praktisch? Dan ligt je splinternieuwe agenda binnen de kortste keren in de kast. Met deze zes tips kies je een planner op maat!

1. Zelfreflectie

Vooraleer je je op al die agenda’s stort, is het belangrijk om even te reflecteren over wat je écht nodig hebt. Had je al agenda’s in het verleden? Maak dan een lijstje met plus- én minpunten. Denk ook goed na over wat je allemaal wil opschrijven. Gebruik je het enkel voor je werk? Of privé? Of liever allebei? Alles begint met een duidelijke visie, ook bij het kiezen van een agenda.

2. De lay-out

Kijk je graag verder in de toekomst? Dan is een week- of maandplanner perfect. Zo heb je een duidelijk beeld van wat je allemaal te wachten staat. Heb je dagelijks veel taken op je to-do lijstje staan? Dan kies je best voor een dagplanner. Perfect om afspraken te noteren, maar ook om resultaten te zien.

3. Groot of klein?

Niets zo vervelend dan mappen, schriften én agenda’s die niet in je tas passen. Neem je je agenda overal mee naartoe? Dan is kies je best een kleiner exemplaar. Als het elke dag op je bureau of thuis ligt, dan kun je voor een A4-formaat gaan. Maar let op dat je voldoende schrijfruimte hebt om alles te noteren!

4. Je nieuwe beste vriend

Beste vrienden vertrouw je, door dik en dun. En dat gevoel moet ook je agenda je geven. Zie het als een persoonlijke assistent die je leven organiseert. Van zodra je alle taken los kunt laten en het gevoel hebt dat je leven op orde is, weet je dat je de juiste agenda in handen hebt.

5. The one and only

Raak je snel iets beu? Schoenen, daar kun je er niet genoeg van hebben, maar agenda’s… Hou het bij dat ene exemplaar. Je hoeft niet voor elk aspect van je leven een aparte agenda te hebben, of een nieuwe te kopen omdat die mooier is dan degene die je hebt.

6. Love it!

Iedereen heeft een eigen stijl. Kijk dus zeker niet naar welke agenda’s vrienden of populaire bloggers gebruiken. Een goede agenda die echt bij je past, maakt je leven alleen maar makkelijker. Twijfel je toch om een nieuwe te kopen? Lees dit stuk dan opnieuw!

(dt/em)  

10 januari 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook