Vorige

1 van 739

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdient een F1-piloot?

Het loon van een zaakvoerder: 860 euro netto

19 maart 2018
We vroegen aan Sophie Deren (31) uit Gent wat haar job inhoudt en hoeveel zij verdient ...
Sophie Deren Sophie Deren (31) uit Gent
  • Beroep: oprichtster en zaakvoerder van OHNE
  • Studies: Master Geschiedenis
  • Privé: getrouwd, twee kinderen
  • Bruto maandloon: /
  • Netto maandloon: 860 euro
  • Extralegale voordelen: /

Wat doe je als job?

Ik ben zaakvoerder en oprichtster van OHNE, een verpakkingsarme zaak in Gent. Die heb ik drie jaar geleden met vijf vennoten opgestart. Vorig jaar hebben we ook een tweede vestiging geopend. Ik sta in de winkel, vul de rekken mee aan, plaats bestellingen, zoek nieuwe producten, en onderhoud de website en de facebookpagina. Een hele boterham dus.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job heel graag. Vooral omdat ik constant in beweging ben. Een hele dag achter de computer zitten is niets voor mij. Voor ik aan dit avontuur begon, heb ik ook even lesgegeven, wat ik best graag deed. Voor mij zijn die twee jobs gelijkaardig: ze draaien allebei om samenzijn met mensen.

Wat mijn werk ook leuk maakt, is het feit dat de zaak gedeeltelijk echt van mij is. Alles kan de richting aannemen die we zelf willen. Als er iets niet vooruitgaat, is dat omdat we dat niet willen. Als er iets wel verandert, dan is dat ook onze eigen keuze.

Bovendien is mijn job erg gevarieerd. In het begin werkte ik alleen in de winkel, nu zijn we met drie om de twee winkels te bemannen. Zo kunnen we elkaar afwisselen, en dat verlicht de verantwoordelijkheid voor mij.

Wat vind je van je loon?

Dat zou zeker wel omhoog mogen, maar daarvoor wacht ik tot de zaken vooruitgaan. Mijn loon is een beetje gezakt nu we een derde persoon hebben aangenomen, maar daartegenover staat meer vrijheid. Mijn loon is niet het eerste dat moet veranderen in de zaak. Dat is vaak zo in een bedrijf. Als er geld is, dan wil je dat eerder investeren dan het voor jezelf houden. Nieuwe machines of andere dingen voor de winkels aankopen gaat voor op mijn loon.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk tussen de veertig en de vijftig uren per week. Bij de opstart werkte ik meer, nu is het wat rustiger geworden. Ik ben ook heel strikt in het gescheiden houden van mijn job en mijn privéleven. Als ik om 19 uur de winkel afsluit, werk ik niet meer. Ik kan dat makkelijk achter mij laten. Die grens stellen, is niet alleen nodig voor mezelf, maar ook voor mijn familie.

Spaar je?

Nee, ik spaar voorlopig niet, maar ik hoop dat dat er in de toekomst wel van komt. Ik lig er niet wakker van. OHNE is een opstartende zaak, en ik heb er vertrouwen in dat het binnen twee jaar een heel ander verhaal zal zijn. Zoiets moet je tijd geven.

Wat is je grootste kost?

De school- en opvangkosten van de kinderen. Ik hoef geen huur te betalen, en dat is een groot voordeel. Daardoor kan ik prima leven met een lager loon.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik heb geen auto nodig, dus daar geef ik ook geen geld aan uit. Mijn man heeft een bedrijfswagen die ik af en toe kan gebruiken, en ik heb een mooie elektrische fiets, waardoor ik overal geraak waar ik moet zijn. Dat was dan wel weer een hele investering.

Ook aan kleren geef ik heel weinig geld uit. Die koop ik bijna nooit, omdat ze mij weinig interesseren.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Af en toe een koffie gaan drinken met vrienden, of eens uiteten gaan. Dat doe ik heel graag.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik denk dat ik weer een zaak zou opstarten, maar dan zou ik wel een stap verder gaan. Het concept uitbreiden naar grootwarenhuizen bijvoorbeeld. Nadat ik een paar maanden op reis ben geweest, natuurlijk.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16883 andere jobs