Het loon van...
Vorige

1 van 764

Volgende

Het loon van een SAP consultant: 2.800 euro bruto

We vroegen aan Marjan (25) uit Herenthout wat haar job inhoudt en hoeveel zij verdient.
Marjan De Ridder
  • Leeftijd: 25
  • Gemeente: Herenthout
  • Beroep: SAP consultant
  • Studies: Master Toegepaste Economische Wetenschappen
  • Privé: Getrouwd, zonder kinderen
  • Bruto maandloon: € 2.800
  • Netto maandloon: € 1.900 (inclusief internetvergoeding en maaltijdvergoeding)
  • Extralegale voordelen: bedrijfswagen, tankkaart, ecocheques, gsm-abonnement

Wat doe je als job?

Ik werk nu iets meer dan drie jaar als SAP CRM consultant. Ik help klanten die zo’n systeem willen implementeren of wijzigingen willen laten uitvoeren aan hun bestaande SAP-systeem. Dat kan bijvoorbeeld door een callcenter gebruikt worden om de gegevens van klanten snel en gemakkelijk terug te vinden. Ik adviseer klanten en ondersteun hen bij het uitdenken van de processen in het systeem. Daarna configureer ik het systeem om aan hun wensen te voldoen. Ik werk ook nauw samen met programmeurs om alles op poten te zetten.

Doe je je job graag?

Ja, heel erg graag! Vooral omdat ik in contact kom met verschillende bedrijven en hen echt kan helpen wanneer ze mij nodig hebben. Die nauwe samenwerking zorgt ervoor dat ik een band kan opbouwen met mijn klanten. Dat zorgt er dan weer voor dat de samenwerking nog vlotter verloopt. Daarnaast vind ik het fijn dat elke opdracht voor een nieuwe uitdaging en variatie zorgt. Ook mijn collega’s maken mijn werk zo aangenaam. Ik werk in een jong team vol toffe mensen waarmee ik op en naast de werkvloer leuke dingen doe. Een goede werksfeer is voor mij heel belangrijk.

Wat vind je van je loon?

Ik ben tevreden met wat ik verdien. Ook over de voordelen die ik krijg, kan ik niet klagen. Hoewel een beetje meer altijd leuker is, vind ik dat ik nu al een mooi loon krijg. Het verschil tussen mijn bruto- en nettoloon is vrij groot, maar dat wordt gecompenseerd door de vele extralegale voordelen. En mijn pensioengeld wordt later berekend op basis van mijn hogere brutoloon, wat ik toch ook een voordeel vind.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk officieel 40 uren per week. Tijdens een normale werkweek is dat vaak ook zo, maar tijdens grote projecten kan dat al eens wat meer zijn. Overuren tijdens de standaardweken kan ik niet recupereren, maar tijdens een project, waarbij de deadlines elkaar snel opvolgen, kan dat vaak wel. Het management stelt dan planningen op en communiceert duidelijk voor welke periodes we uren kunnen recupereren. Ik vind het niet erg om tijdens die drukke periodes wat langer te werken om een project af te krijgen.

Spaar je?

Ik probeer zoveel mogelijk te sparen. Maar dat is momenteel niet zo simpel, omdat we de huur van ons appartement moeten betalen, een lening moeten afbetalen en een huis aan het bouwen zijn. Naast een bijdrage aan ons gewone spaarboekje doe ik maandelijks ook aan pensioensparen.

Wat is je grootste kost?

De huur van ons appartement en de lening voor onze bouwgrond kosten ons het meeste geld. Over enkele weken wordt de lening voor onze bouwgrond overgedragen naar een nieuwe lening die ook de bouw van onze woning financiert. Over 25 jaar zal de hele lening afbetaald zijn.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik kan absoluut geen geld uitgeven aan sterrenrestaurants. Duur eten zegt me helemaal niets. Geef mij maar gewone Belgische kost of een kleine pizzeria. Ook dure juwelen vind ik overdreven en geldverspilling. Ik draag liever de juwelen die ik ooit al heb gekocht.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Het allerliefst geef ik geld uit aan kleding en schoenen. Voor mijn job ben ik verplicht om nette kleding te dragen. Oude of versleten schoenen zijn dan geen optie, bijvoorbeeld. En ik vind shoppen ook gewoon leuk. (lacht) Reizen, daar geef ik ook graag geld aan uit. Ik ga liever naar een viersterrenhotel dan dat ik zou moeten rondtrekken met een tent.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou er meteen voor zorgen dat onze lening afbetaald is, zodat we zorgeloos ons huis kunnen bouwen. Ik zou niet meer nadenken over de mogelijkheden waarmee we kunnen besparen bij de inrichting van ons huis, maar gewoon kopen wat nodig is om een volledig afgewerkte thuis te creëren. Daarnaast zou ik een mooie reis maken om daarna al de rest te sparen voor wanneer we in de toekomst kinderen krijgen of voor wanneer er iets onvoorzien zou gebeuren. Ik zou wel blijven werken hoor, want anders zou ik me snel vervelen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

26 januari 2018
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook