Vorige

1 van 730

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de 10 best betaalde jobs in België

Het loon van een rij-instructeur: 1.450 euro netto

16 juli 2012
Wij vroegen Dirk Bosmans (30) uit Halle hoeveel hij verdient ...
Dirk Bosmans Dirk Bosmans (30), Halle
  • Beroep: rij-instructeur
  • Privé: in een relatie, zonder kinderen (tot nu toe) en aan het verbouwen
  • Brutoloon: 1.764,95 euro
  • Nettoloon: 1.450 euro
  • Extra's: een 13e maand, vakantiegeld (beide rond de 1.000 euro) en vanaf dit jaar elke 3 maanden een bonus van 375 euro indien we geen schade hebben aan de wagen, tijdig op de afspraken zijn en de wagen onderhouden

Wat doe je voor je job?

Ik leer beginnende chauffeurs veilig de baan op gaan en bereid de examens voor. Ik oefen met mijn leerlingen de manoeuvers die ze op het examen tot een goed einde moeten brengen, en verken met hen het examenparcours. Ik ben gestationeerd in Asse (Mollem).

Hoeveel uren werk je per week?

Ik heb een contract van 38u per week, maar werk gemiddeld 45u per week. Hoeveel ik juist werk, hangt vooral af van de leerlingen, aangezien ik vooral met (schoolgaande) jeugd werk. Tijdens de schoolvakanties is het dus extra druk. De examenperiodes zijn dan weer iets rustiger.

In deze job moet je wel flexibel zijn. Soms begin je vroeg en eindig je laat omdat de leerlingen meestal pas vrij zijn na de schooluren. Het valt regelmatig voor dat ik tot 20u of 21u werk.

Doe je je job graag? Wat vind je er leuk aan?

Ik doe mijn job zeer graag! Elke twee uur heb ik een andere leerling, wat voor de nodige afwisseling zorgt. Veel controle van mijn baas heb ik niet, wat maakt dat ik vrij zelfstandig kan werken. In de wagen kies ik of de radio aan staat en naar welke zender er geluisterd wordt. Ik kies ook zelf mijn routes en of ik een pauze hou tijdens de lessen (wat vooral gebeurt bij de rokers) of niet. Het goed gevoel dat je erop na houdt wanneer je andere mensen iets nuttigs bijleert (hun rijbewijs helpen behalen), schept een grote voldoening.

Wat vind je van je inkomen?

Zoals zovelen vind ik dat ik wel wat meer zou mogen verdienen. Uiteindelijk oefen ik toch een risicovol beroep uit, met het steeds drukker en gevaarlijker wordende verkeer. Gelukkig kan ik de wagen zelf ook corrigeren met behulp van mijn eigen rem- en gaspedaal, dus valt het zelden voor dat we een ongeval hebben. In 8 jaar tijd heb ik er nog maar één gehad.

Wat is je grootste kost?

Tot nu toe is dat de aankoop van bouwmaterialen voor de verbouwingswerken waarmee ik begonnen ben. Vanaf augustus zal dat de afbetaling van mijn lening worden.

Spaar je?

Ja, tot vorige maand deed ik aan langetermijnsparen. Dat heb ik nu stopgezet. Het geld dat daardoor vrij komt, gebruik ik om mijn schuldsaldoverzekering te betalen. Ik doe ook nog aan pensioensparen. Wat er dan nog overblijft, gaat naar de verbouwingen van mijn huis.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Videogames. Daar ben ik geen fan van. Ik heb er ook de tijd niet voor om mij daarmee bezig te houden, net als met lange reizen. Daar zal ik nog even mee moeten wachten.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan eens lekker uit gaan eten met mijn vriendin. Mijn moeder volgde vroeger kooklessen, en dus ben ik thuis altijd goed verwend geweest wanneer het op voeding aankwam. Dat wil ik graag zo houden. Ik geef ook wel wat geld uit aan strips. De laatste 3 jaar ben ik een kleine collectie aan het aanleggen. Een ander zwak punt zijn basketbaltruitjes. Ik denk dat ik er nu wel een 40-tal heb.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ons huis verder afwerken zoals we het echt willen, zonder ons aan een bepaald budget te moeten houden. Daarna zou ik wel een reis rond de wereld willen maken. Nadien zou ik waarschijnlijk wel weer beginnen werken als rij-instructeur, maar dan wel maar halftijds.

Steun je een goed doel? Welk? Waarom?

Niet echt. Met Music For Life stortte ik wel elk jaar een bedrag. En als de vrijwilligers van het Rode Kruis me een sticker te koop aanbieden, dan koop ik er elke keer wel een. Dat is een gewoonte die ik van mijn vader heb overgenomen.

(jn) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13085 andere jobs