Vorige

1 van 242

Volgende
Volgend artikel:

De trucs om levenslang te blijven (bij)leren

Greenyard zet in op eigen talent

18 juli 2016
Greenyard Prepared
HR Officer Edith Reyskens (links) met een aantal medewerkers die intussen een opleiding op maat gevolgd hebben.
Greenyard Prepared is niet enkel een Europese topspeler in bereide groenten en fruit en convenience food, het bedrijf bouwt aan een sterk HR-beleid. Eigen medewerkers en uitzendkrachten krijgen er alle mogelijkheden om door te groeien met opleidingen op maat.

Greenyard Prepared is een van de grootste spelers in convenience food. Het bedrijf met vestigingen in Bree, Rijkevorsel en het Nederlandse Velden kent een constante groei. Om die groei op te vangen en aan de sterk seizoensgebonden vraag te voldoen, werft Greenyard constant mensen aan. Maar het bedrijf zet ook sterk in op de talenten van de eigen medewerkers. “We geloven in de krachten van onze eigen mensen. Vacatures werden altijd al eerst intern bekend gemaakt, maar vandaag organiseren we projecten om gemotiveerde medewerkers nog meer doorgroeikansen te bieden”, zegt HR Director Jan Dirkx.

Dit gebeurt bij Greenyard op verschillende manieren. “Samen met uitzendpartner Randstad, het technisch instituut TISM en opleidingscentrum Limtec werkten we een opleiding op maat uit om productiemedewerkers op te leiden tot operatoren.” Medewerkers met de juiste attitude, motivatie en flexibiliteit en een grote nieuwsgierigheid worden door de productieleiders naar voren geschoven om door te groeien naar jobs met meer complexiteit.

“Het gaat om medewerkers die verder denken dan hun job of verantwoordelijkheid. Ze stellen zichzelf en hun werk constant in vraag en nemen initiatief”, zegt HR Officer Edith Reyskens. Werknemers met een neus voor techniek volgden een opleiding tot technisch operator om de schaarse storingstechniekers bij te staan. Anderstaligen krijgen een taalbad waardoor hun kansen op duurzame tewerkstelling stijgen. “We willen nog meer inzetten op menselijk kapitaal. Daarom zetten we vanaf februari een stagiaire fulltime in op het project om onze eigen talenten verder op te sporen”, zegt de HR Director.

“Ik leer nog elke dag bij”

Lynn Tielens: “Ik had al enkele zomers vakantiewerk gedaan bij Greenyard toen ik er als uitzendkracht begon te werken. Ik werk er graag, er hangt een fijne sfeer en het bedrijf wil investeren in gemotiveerde mensen. Met de opleiding in TISM tot operator geraakte ik weer een stapje hogerop."

Lynn Tielens
"Soms denk ik: nu weet ik toch alles wat ik moet weten voor mijn job. En toch leer ik nog elke dag bij. Dat maakt het boeiend, want zo blijf je ook persoonlijk groeien. Ik raad vaak mensen aan om te komen solliciteren. Het is geen statisch bedrijf waar je zoveel jaar vasthangt aan dezelfde job, zeker niet als je gemotiveerd en leergierig bent en de nodige flexibiliteit aan de dag legt. In ruil krijg je een afwisselende job met groeimogelijkheden.”

“Kansen voor iedereen die gemotiveerd is”

Jessica Janssen: “Ik startte twee jaar geleden als uitzendkracht. Werken dicht bij huis in een groeibedrijf sprak me wel aan. De eerste weken stond ik aan de band waar ik groenten en fruit uit sorteerde. Al snel kreeg ik de kans om de productielijn te leren kennen, een job met meer verantwoordelijkheid."

Jessica Janssen
"Ze zagen dat ik leergierig was en zo kreeg ik de kans om een opleiding tot operator te volgen. Het was een boeiende opleiding van enkele dagen school in de week gecombineerd met stage in het bedrijf. Ik sta altijd open om nieuwe dingen te leren kennen. Als je de juiste motivatie toont, krijg je hier heel wat groeikansen.”

(wv)

Werken bij Greenyard? Neem een kijkje op jobs.greenyardprepared.com

  • Jobs voor Greenyard

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14603 andere jobs