Freelancers verwachten meer loon in 2014

Bijna twee derde (64 procent) van de freelancers verwacht in 2014 meer te verdienen dan in 2013. Dat zegt de website Freelancenetwork.be op basis van een online en telefonisch onderzoek bij 728 freelancers.

15 januari 2014

Delen

laptop typen

De freelancers zijn hiermee de positievelingen onder de zelfstandigen. Uit eerder onderzoek van Unizo bij ondernemers met personeel bleek namelijk dat 30 procent een slechter 2014 verwacht.

"Als we de resultaten bekijken, verwacht slechts 9 procent in 2014 minder te gaan verdienen en 27 procent verwacht evenveel te verdienen. Mooie verwachtingen als je weet dat freelancers doorgaans geen permanent volzet orderboekje hebben en doorgaans geen jaarcontracten afsluiten", luidt het.

Wie verwacht een beter 2014?

Vooral coaches en trainers, technische freelancers (ingenieurs, IT’ers) en lay-outers verwachten meer werk in het nieuwe jaar. Webdesigners en websitebouwers rekenen zelfs op een superjaar en ook freelancers gespecialiseerd in sociale media verwachten veel werk.

Minder positief ingesteld zijn interimmanagers, freelance HR medewerkers en copywriters. Opvallend is dat interimmanagers 2014 opmerkelijk negatiever tegemoet zien terwijl zij voor 2013 juist heel optimistische verwachtingen hadden.

(nm) – Bron: Freelancenetwork.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?