Deze 7 dingen hebben interessante mensen gemeen

21 februari 2014
Wat maakt een persoon interessant? Hoe zorg je ervoor dat anderen je boeiend vinden en steeds jouw mening vragen bij cruciale beslissingen? Volgens zakenwebsite Businessinsider.com kijk je hiervoor best naar de zeven zaken die alle interessante mensen met elkaar gemeen hebben …
interessant gesprek

1. Niet saai

Verveel anderen niet met je uitleg, maar val meteen met de deur in huis. Hou je monologen kort én positief. Als je altijd to the point en optimistisch blijft, dan zullen er maar weinigen zijn die niet in jouw gezelschap willen vertoeven. Een tip: stelt niemand je vragen over wat je aan het vertellen bent? Zie dit dan als een teken om je verhaal af te ronden.

2. Goede luisteraar

Wie praat nu niet graag over zichzelf? Helaas maak je hier niet al te veel vrienden mee als je dit te vaak doet. Laat bijgevolg je gesprekspartner uitgebreid aan het woord. Verbazend genoeg maak je vaak een geweldige indruk wanneer je zelf zo weinig mogelijk zegt. De mensen die we het liefst hebben, zijn vaak niet de luidste sprekers …

>> Leer luisteren in 5 simpele stappen 

3. Praat over andermans interesses

Wees geïnteresseerd in wat je gesprekspartner zoal bezighoudt, wat zijn hobby's zijn, wat hij allemaal in zijn vrije tijd doet … Als je een onderwerp ontdekt dat jullie gemeenschappelijk hebben, zal jullie band snel groeien. Hebben jullie geen gemeenschappelijke interesses? Vraag dan meer uitleg over de bezigheden van je gesprekspartner en wees, zoals in puntje twee beschreven wordt, een goede luisteraar.

4. Drie goede verhalen

Komieken lopen niet zomaar het podium op, ze hebben hun show goed voorbereid. Ook jij houdt beter een aantal leuke verhalen – minimaal drie – achter de hand waarmee je anderen kan intrigeren, informeren of entertainen. Mensen zijn over het algemeen erg geïnteresseerd in verhalen die niet over dingen maar over mensen gaan, denk maar aan het succes van reality-tv, drama en roddels. Uitweiden over de verschillende apps op je iPhone heeft dus weinig zin.

5. Charisma

Niet alleen wát je zegt is van belang, ook de manier waarop je praat speelt een rol. Wanneer je emotionele zaken vertelt, tellen je woorden maar voor 7 procent van je boodschap, de rest wordt afgeleid van je toon en lichaamstaal. Tip: (glim)lach, vertel gepassioneerd, maak gebaren, hou je stem onder controle …

6. Kies een interessante plek

Mag je zelf kiezen waar een date of meeting doorgaat? Kies dan voor een stimulerende omgeving. Mensen zullen namelijk de emoties die ze krijgen van deze stimulerende en positieve omgeving nadien met jou associëren.

7. Leid een interessant leven

De beste en meest betrouwbare manier om interessant over te komen is uiteraard zelf een interessant leven leiden. Stop met die dagelijkse dates met je tv, maar ga naar buiten, laat je omringen door interessante mensen en kies niet altijd voor de gemakkelijkste – lees: saaiste – oplossing. Er is meer in het leven dan eten, werken en slapen!

(nm) – Bron: Businessinsider.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook