Colruyt-collega's zijn vrienden die er samen voor gaan

24 juli 2015
Je kent Colruyt omdat je er wel eens je inkopen gaat doen, maar hoe zou het zijn om er te werken? Dat wilden we wel eens weten, en dus haalden we Sofie Van haecht uit de frigo. “Iedereen apprecieert elkaar hier”, zegt de 28-jarige bediende-verkoper. “Je kan hier jezelf zijn.”

Zo'n vier jaar geleden ging ze aan de slag de Colruytwinkel van Alsemberg. Als bediende-verkoper is Sofie Van haecht voor een groot deel van de dag in de frigo te vinden, al behoort ook de Collect&Go tot haar takenpakket. “Maar net zoals mijn collega's werk ik ook in de winkel en sta ik aan de kassa”, zegt ze.

“Veel klanten vragen me wel eens of ik geen kou heb in de frigo, maar je bent voortdurend aan het werk, dus kou krijg je hier niet. Bovendien hebben wij een speciaal frigovestje dat ons warm houdt, al heb ik dat tijdens de hittegolf in juli niet altijd gedragen”, lacht ze.

Een tweetal jaar geleden maakte Sofie, die nu 28 is, al promotie. Ze werd als 'tweede man' rechterhand van de frigoverantwoordelijke. “Dat kwam wat vroeg voor mij”, zegt ze daar nu over. “Zowel de gerant van de winkel als de frigoverantwoordelijke vonden dat ik de kans verdiende, maar ik nam de verantwoordelijkheden heel persoonlijk. Ik heb dan na een tijd zelf aangegeven dat ik liever terug naar mijn oude job wilde.” Zo een stap achteruit: in vele bedrijven zou dat als een mislukking worden gezien, maar niet hier. “Het was gewoon te vroeg. En als ik binnenkort vind dat ik de stap wél kan zetten, kan ik daarvoor zeker opnieuw bij de gerant aankloppen.”

Meter

Ondertussen is Sofie heel wat ervaring rijker én heeft ze een pak opleidingen achter de rug. Net zoals elke verkoper-bediende kreeg ze in het begin steun van een meter of peter en volgde ze de driedaagse kassaopleiding. “Je leert over het kassasysteem, maar zeker zo belangrijk is omgaan met de klanten. Het eerste wat ze je leren is om elke klant in de ogen te kijken en te begroeten. Dat is zéér belangrijk.”

Vandaag is Sofie zelf klaar om meter te zijn. “Deze zomer volg ik daar nog een opleiding voor”, klinkt het enthousiast. “Er zijn hier bij Colruyt immens veel opleidingen en cursussen. Ik volgde bijvoorbeeld ook al verschillende productopleidingen – we noemen dat 'fit-o-meters' – waarbij we de Colruytproducten beter leren kennen zodat we de klanten advies kunnen geven. Ik ben zo een dag naar Nederland geweest om te leren over de bloembollen die we verkopen.” Bij Colruyt kan élke bediende-verkoper die fit-o-meters volgen, van de beenhouwer tot de diepvriesmedewerker.

Sfeer troef

De opleidingen, de kans om op eigen ritme door te groeien: het zijn elementen die van Colruyt een goede werkgever maken, zegt Sofie. “Bovendien kan wie verhuist vrij makkelijk in een andere winkel aan de slag. En ik hou ook erg van de variatie in mijn job: elke dag is anders.” En dat het loon goed is, is uiteraard ook mooi meegenomen.

Maar uiteindelijk is het toch de sfeer die de doorslag geeft. “Iedereen apprecieert elkaar hier en je kan hier helemaal jezelf zijn”, vertelt ze. “We zijn niet alleen collega's, maar vrienden die samenwerken om van de winkel hier een succes te maken.”

(tv) 

Op zoek naar een job? Colruyt zoekt talent! Klik hier. 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 13524 andere jobs