Bouwbedrijf DCA stelt samenwerken en doorgroeien centraal

27 maart 2017
“Samen moeten we het doen, toch! Het integreren van alle beschikbare kennis tot één oplossing is essentieel voor toekomstig succes. De competenties en motivatie van ons personeel zijn dan ook van essentieel belang en daar zetten we graag op in!”
DCA
“Enerzijds blijven we na al die jaren trouw aan die typische, Kempische doe-mentaliteit. Anderzijds zijn we ook alert voor innovaties in de bouwsector.” (Michiel Schellekens, algemeen directeur DCA)

Met die visie kijkt het bouw- en wegenbouwbedrijf DCA vol vertrouwen naar de toekomst. Bouwen draait immers niet alleen om het opeenstapelen van stenen. Het zijn de mensen die het verschil maken. Samen moeten we het doen!

Diversiteit

Sinds de oprichting in 1969 is DCA vandaag uitgegroeid tot een onderneming met 400 medewerkers. Het bedrijf blijft zich daarbij vasthouden aan zijn kenmerkende bedrijfswaarden met ruime kansen voor de medewerkers om zich te ontplooien, te ontwikkelen en door te groeien.

“DCA kenmerkt zich door de diversiteit van zijn bedrijfsactiviteiten, verdeeld over vier afdelingen: bouw, infra, burgerlijke bouwkunde en projectontwikkeling. Als betrouwbare en competente partner realiseert DCA voor zijn klanten meerwaarde via bouwoplossingen waarbij kwaliteit, veiligheid, milieu, gezondheid en werknemerstevredenheid centraal staan. En dit vanuit onze bedrijfsvisie ‘de kracht van collectieve samenwerking is zo veel groter dan individuele kracht’”, vertelt algemeen directeur Michiel Schellekens.

“Steunend op de kennis en het vakmanschap binnen onze diverse afdelingen zet DCA in op de verdere uitbreiding van zijn marktaandeel. Met onze afdeling Development - Design & Build sluiten we aan op de actuele noden van de bouwsector, waarin samenwerking met private partners en openbare besturen steeds meer aan belang wint.”

Doorgroeimogelijkheden

“Dat biedt medewerkers veel mogelijkheden om zich te ontplooien”, zegt Michiel Schellekens. “Doorgroeimogelijkheden zijn er niet alleen binnen een specifieke afdeling, maar ook afdelingsoverschrijdend zijn er binnen het bedrijf tal van mogelijkheden. Met het opleidingsplatform “#bouwen op mensen” hebben we een structuur opgezet waarbij samen met de werknemer een individueel loopbaantraject wordt uitgewerkt. Ter ondersteuning hiervan investeert DCA zowel in externe als interne opleidingen. Daarin investeren we graag! Want onze mensen maken tenslotte het verschil. Dat weerspiegelt zich ook in ons logo: DCA+ meer dan bouwen. Het plusteken verwijst naar het verbinden van mensen en afdelingen binnen onze bedrijfsstructuur enerzijds, maar anderzijds ook naar de samenwerking met externe partners, zowel via het opzetten van bouwteams als privaat-publieke samenwerking (PPS).”

“Dat we sterk geloven in samenwerking is dan ook terug te vinden in onze gehele bedrijfscultuur, gaande van het directie-comité tot de werkvloer”, zegt bestuurder Luc Neefs. “Het directiecomité bestaat uit een jong en dynamisch team van mensen die binnen het bedrijf zijn doorgegroeid. Als bestuurder ben ik fier op DCA, maar nog meer op zijn werknemers. Die typische, Kempische hands-on-mentaliteit, dat typeert DCA ten volle.”

Verdere groei

“DCA is bovenal ook een zeer stabiel bedrijf. De laatste jaren kenden we een gestage groei en we zijn ervan overtuigd dat DCA ook de volgende jaren nog forse groei zal kennen. Vanuit die visie en overtuiging past de investering in de bouw van een nieuwe hoofdkwartier in Beerse. De ambitie is om er een ‘state-of-the-art’ werkplek te creëren, waarbij het nieuwe werken en welzijn op het werk geïntegreerd worden in het ontwerp. De DCA samenwerkingsfilosofie leidt tot implementatie van werkeilanden en overlegplaatsen in plaats van de traditionele burelen. Extra faciliteiten zoals een bedrijfsrestaurant en sport- en ontspanningsmogelijkheden zijn mee voorzien in het ontwerp om het welzijn op het werk te verzekeren.”

Vooruitstrevend

“Enerzijds blijven we na al die jaren trouw aan die typische, Kempische doe-mentaliteit, maar anderzijds zijn we ook alert voor innovaties in de bouwsector”, pikt Michiel Schellekens weer in. “De integratie van BIM (Building Information Modelling) in onze bedrijfsprocessen is hiervan een voorbeeld. Voor de start van het bouwproces wordt met alle betrokken actoren het project in detail ontleed. Hierbij worden alle bouwknopen en mogelijke knelpunten tijdig gedetecteerd en een vlot bouwproces mogelijk gemaakt. Ook inzake uitzet- en opmetingswerken wordt geïnvesteerd in de nieuwste technologieën, onder andere met de inzet van drones.”

“De vooruitstrevende rol van DCA uit zich ook in veiligheid en kwaliteit, waarbij DCA een voortrekkersrol vervult in de bouwsector. We werken onder andere samen met externe partijen zoals NAVB, verzekeringsmaatschappijen,… om kennis en expertise te delen. Op die manier sensibiliseren we niet alleen onze werknemers, maar ook onze opdrachtgevers en alle andere actoren in het bouwproces voor het belang van veiligheid en kwaliteit.”

(wv) - Meer info: www.dca.be

  • Jobs voor DCA

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17673 andere jobs