Bizarre job: professionele vogelverschrikker

16 oktober 2012
De 22-jarige pas afgestudeerde Britse Jamie Fox heeft op het eerste gezicht de saaiste job ter wereld: als professionele vogelverschrikker moet hij dagelijks op een veld, al wapperend met zijn armen, vogels afschrikken. Maar zelf vindt hij zijn job helemaal niet zo erg …
vogelverschrikker Jamie Fox

Jamie Fox, een 22-jarige afgestudeerde student muziek en Engels, probeert met zijn ukelele, sketchboek en een aantal podcasts het beste te maken van wat op het eerste gezicht de meeste saaie job ter wereld lijkt.

Als menselijke vogelverschrikker moet hij dagelijks op een veld vogels afschrikken door onder meer op en neer te lopen in de sporen van tractorwielen. Daarnaast spendeert hij ook een groot deel van zijn tijd op het veld in een ligstoel waar hij in fluojas op zijn ukelele of andere instrumenten speelt om vogels weg te houden.

“Veel beter dan thuis zitten”

De jonge Brit is verre van depressief sinds de start van zijn ‘avontuur’ in een koolzaadveld in het noorden van het Engelse Norfolk. Hoewel hij slechts een minimumloon ontvangt, vindt hij zijn werk als vogelverschrikker helemaal niet slecht.

“Dit is veel beter dan thuis te zitten en een werkloosheidsuitkering te ontvangen”, zegt hij. “Wanneer ik een boek lees of een instrument bespeel, verstrijkt de tijd snel en sommige momenten zijn echt fantastisch.” Dat hij de job maar drie weken moet volhouden, maakt het geheel natuurlijk wel een beetje draaglijker.

(nm) – Bron: Guardian.co.uk 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook